Πολιτική Τρίτη 13/08/2024, 20:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στην Αττική: Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη – Ενίσχυση 4,7 εκατ. ευρώ στους πληγέντες δήμους

Στο επίκεντρο της σύσκεψης, υπό τον Πρωθυπουργό, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, συζητήθηκε η επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Φωτιά στην Αττική: Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη – Ενίσχυση 4,7 εκατ. ευρώ στους πληγέντες δήμους

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης, υπό τον Πρωθυπουργό, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα,  συζητήθηκε η επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το σύνολο του σχεδιασμού με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη στήριξη των πολιτών που έχασαν περιουσίες.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, οι υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στη σύσκεψη θα συνδεθούν οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Ενίσχυση 4,7 εκατ. ευρώ στους πληγέντες δήμους

Στην άμεση επιχορήγηση των οκτώ δήμων της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, προχώρησε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δήμους που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στην Αττική φτάνει τα 4.700.000 ευρώ και συμφωνήθηκε έπειτα από συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και τους δημάρχους της βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος τα ποσά που θα λάβει ο κάθε δήμος είναι τα εξής:

  • Βριλησσίων 750.000
  • Διονύσου 650.000
  • Μαραθώνος 1.000.000
  • Παλλήνης 150.000
  • Πεντέλης 1.000.000
  • Ραφήνας – Πικερμιου 300.000
  • Χαλανδρίου 500.000
  • Ωρωπού 350.000

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στην Αττική: Τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Χαρδαλιάς: Συγκρότηση Επιτροπών Κρατικής Αρωγής για αποζημίωση επιχειρήσεων

Copernicus: Πώς αποτυπώνεται από δορυφόρο η καταστροφή στην Αττική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News