Πολιτική Τρίτη 30/07/2024, 10:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας θα παρεμβαίνουμε προς όφελος των καταναλωτών

Μητσοτάκης: Οποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας θα παρεμβαίνουμε προς όφελος των καταναλωτών

Mε την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ακρίβειας.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού», ήταν το μήνυμα που έστειλε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι «στο μέτωπο της καταπολέμησης της ακρίβειας, έχουμε μια βελτιωμένη εικόνα του πληθωρισμού και μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με πέρυσι».

«Σήμερα, ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη για την κατεπείγουσα παρέμβαση στην αγορά ενέργειας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών».

Αναφέρθηκε στο ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο και υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο». 

«Η έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου δικαίωσε την κυβέρνηση», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της εισήγησής του, ενώ δήλωσε για τις φωτιές που μαίνονται σε περιοχές της χώρας, ότι «έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο μήνα» και ότι «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση». 

Tα θέματα της συνεδρίασης είναι:

– Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου: Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη,

– Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων,

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης,

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο σχετικά με την αναθεώρηση των Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων 2024.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News