Πολιτική Παρασκευή 26/07/2024, 17:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Πυρά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Ουδέν σχόλιο, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές για σημερινό δημοσίευμα σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοινώσεις τους «κατακεραύνωσαν» το Μαξίμου. 

Το επίμαχο ρεπορτάζ του insidestory.gr κάνει λόγο για τηλεφωνικούς αριθμούς που είχαν στοχοποιηθεί με απόπειρες εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού Predator, ενώ παράλληλα υπήρχε διάταξη άρσης του απορρήτου από την ΕΥΠ. 

Ανδρουλάκης: Το παρακράτος στήθηκε στο Μαξίμου

«Η δημοσιογραφική έρευνα του InsideStory αποκάλυψε το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator, που εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» με σειρά αντιθεσμικών και εξόφθαλμων παρεμβάσεων. Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε σε ανάρτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «Πήρα όλες τις νομικές πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έπραξαν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, που υπήρξαν αποδεδειγμένα “στόχοι” και θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους στους πολίτες».

«Μετά την άρνηση της ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, προσέφυγα χθες εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβω εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής μου», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κασσελάκης: Κέντρο παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου

«Σήμερα αποκαλύφθηκαν οι κοινοί στόχοι παρακολουθήσεων Predator και ΕΥΠ. Ενα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου λειτουργούσε ανεξέλεγκτα. Με την οικογένεια Μητσοτάκη στο επίκεντρο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News