Πολιτική Τρίτη 23/07/2024, 09:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας από τον Μουζάλα – Ελλιπής και διχαστικός ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας από τον Μουζάλα – Ελλιπής και διχαστικός ο Κασσελάκης

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Attica το βράδυ της Δευτέρας, στη διάρκεια της οποίας, μάλιστα, υποστήριξε ότι στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας. 

«Η δυναμική που προτείνω εγώ είναι όλοι οι σύντροφοί μας, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχανε, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν σε αλλαγές. Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές αυτές προϋποθέτουν και αλλαγή προσώπου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και διευκρίνισε: «Εγώ ισχυρίζομαι ότι ο κ. Κασσελάκης -τον οποίο υποστηρίξαμε με τις καλύτερες προθέσεις- μετρήθηκε και αποδείχτηκε ελλιπής και διχαστικός. Δεν προσπαθεί να συνθέσει. Ενας πρόεδρος δεν χαίρεται όταν φεύγουν άνθρωποι από το κόμμα του. Ενας πρόεδρος οφείλει να κρατάει τον κόσμο, να φέρνει κόσμο κι όχι να χαίρεται που φεύγει ο Δραγασάκης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης «επιχειρεί τη μετατροπή ενός προοδευτικού αριστερού κόμματος σε ένα προσωποπαγές κόμμα». Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι εάν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εγκριθούν οι προτάσεις Κασσελάκη για καταστατικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, «τότε θα έχουμε τη δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος», ενώ επικαλέστηκε σκωπτικά την παρελθοντική αναφορά του κ. Κασσελάκη στο «θαύμα» της βάπτισής του, λέγοντας πως «όλα αυτά έχουν μια τραγικότητα μέσα στην Αριστερά». Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί την «αποσυριζοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι «κάθε τέτοια αποχώρηση κάνει τον χώρο φτωχότερο». Σχολίασε, μάλιστα, ότι «ακόμη φτωχότερο κάνει τον χώρο, ο τρόπος που η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» αντιμετώπισε αυτή την αποχώρηση. «Εχουμε, δυστυχώς, μια πολιτική από την τωρινή ηγεσία η οποία δολοφονεί πολιτικά έχοντας σκοπό να εξασθενήσει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του», υποστήριξε κατόπιν λέγοντας ότι σκοπός της ηγεσίας είναι να καταδείξει ότι «όποιος διαφωνεί, δεν το κάνει για πολιτικούς λόγους, αλλά το κάνει γιατί έχασε έναν μισθό, γιατί έχει πολιτικά συμφέροντα, γιατί είναι ταπεινός, είναι τρελός και φοβάμαι ότι αυτά θα ειπωθούν και για μένα από αύριο».

«Σιώπησα επί πολλούς μήνες, υπήρξα υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη δίνοντας του την ευκαιρία να αποδείξει αυτό το νέο. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν η λάθος απάντηση στο σωστό ερώτημα», συνέχισε, κάνοντας λόγο για «στρατηγική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα» από την πλευρά της νέας ηγεσίας.

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News