Πολιτική Πέμπτη 11/07/2024, 16:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση για την Attica Bank: «Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν τις έκλεισε»

Πολιτική αντιπαράθεση για την Attica Bank: «Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν τις έκλεισε»

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη για το deal της Attica Bank, με την Παγκρήτια Τράπεζα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί οτιδήποτε που δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον».

«Ήταν καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ασχολείται «με μία συμφωνία που δεν έχει κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί και αυτό είναι άξιο αναφοράς», όπως παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης. 

«Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν τις έκλεισε και φόρτωσε αργότερα με 200 δισ. ευρώ τους Έλληνες» υπενθύμισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε: 

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν Attica Bank, ήταν ΣΥΡΙΖΑ Bank και τα χρέη των 80 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν προέρχονται από τους δικούς τους χειρισμούς» 

Ανάρτηση Κασσελάκη και δήλωση Κεχαγιά

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελλάκης είχε κάνει νέα ανάρτηση, την τέταρτη αναφορικά για το σχέδιο εξυγίανσης της Attica Bank.

«O Γιάννης και ο Γιώργος είναι συνέταιροι σε εταιρεία στην Αττική. Ο Γιάννης βάζει σε τρεις δόσεις 800 ευρώ και ο Γιώργος σε δύο δόσεις 300 ευρώ. Τι ποσοστό έχει ο Γιάννης; Τι ποσοστό έχει ο Γιώργος;», αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Σε άλλη ανάρτηση του για το ίδιο θέμα ο κ. Κασσελάκης είχε αναφέρει ότ «το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας! Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου.

«Καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτουν εδώ και δύο ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.

Συγκεκριμένα απευθύνει τα εξής ερωτήματα: «Πρέπει το Δημόσιο, που έχει καταβάλει 800 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Αττικής, να απωλέσει το πλειοψηφικό πακέτο και αυτό να περάσει σε ιδιώτες που θα καταβάλλουν μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ;» και «τηρείται εν προκειμένω ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο σε κάθε ΑΜΚ που μετέχει το ΤΧΣ πρέπει να διασφαλίζεται διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας;».

«Διότι, διαφορετικά και παραφράζοντας τη φράση του, που ανέφερε σήμερα ο κ. Μαρινάκης: “αγάπη μου κλείσαμε τις τράπεζες”, μάλλον ισχύει το: “αγάπη μου ξεπουλάμε τις τράπεζες”», καταλήγει.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank – Παγκρήτια Τράπεζα: Με καταθέσεις 10 δισ. ευρώ ο 5ος τραπεζικός πυλώνας

Οι τρεις όροι για τη συγχώνευση της Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα

Στην ΤτΕ το σχέδιο συμφωνίας για την συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News