Πολιτική Δευτέρα 8/07/2024, 17:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Δεν θα είμαι απούσα από τις εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Διαμαντοπούλου: Δεν θα είμαι απούσα από τις εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Ως την πιο κρίσιμη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, από την κρίση και μετά, χαρακτήρισε η Άννα Διαμαντοπούλου τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ που θα γίνουν τον Οκτώβριο. 

«H διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Δηλαδή, η ΝΔ μετά από έναν πενταετή κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, αν είναι ώρα να επιστρέψει, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε: «με αφορά σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε και να γίνει δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία». 

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε πως πρέπει «να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο…Το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη». Όπως δήλωσε η ίδια χρειαζόμαστε να μιλήσουμε, κατανοήσουμε και απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μικρομεσαίας τάξης.

Όπως είπε «από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για «ένα ισχυρό και δυνατό (κόμμα), που θα έχει μια κούρσα στις επόμενες εκλογές», καθώς όπως ανέφερε αν δεν γίνει αυτό «κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί το πολιτικό σύστημα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, ήταν σωστό που μπήκαν γρήγορα οι εσωκομματικές εκλογές (του ΠΑΣΟΚ) και ισχυρίστηκε πως «υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το πολιτικό σκηνικό».

Μιλώντας για το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί, έκανε λόγο για «κάποιον που πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

Αναφερόμενη στην ίδια, χαρακτήρισε ευεργετικό το διάστημα που ήταν εκτός των κομματικών πραγμάτων, σχολιάζοντας πως «όταν είσαι συνέχεια σε ένα κόμμα, ιδρυματοποιείσαι».

Υπενθυμίζεται την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Δούκας: Εχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο δημάρχου και προέδρου του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος για την ηγεσία και ο Γιάννης Κανελλάκης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News