Πολιτική Δευτέρα 17/06/2024, 12:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης κατά Τσίπρα και ο «ενωτικός» Ν. Παππάς

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης κατά Τσίπρα και ο «ενωτικός» Ν. Παππάς

Ανάρτηση αναφορικά με τη σημερινή «πρεμιέρα» του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης επικρίνοντας επί της ουσίας την πρωτοβουλία του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, ο βουλευτής Νίκος Παππάς τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

«Οχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και «”βιώσιμης ανάπτυξης”», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης ενώ σε άλλο σημείο καταφέρεται εναντίον τόσο των αποχωρησάντων της Νέας Αριστεράς όσο και ορισμένων συμμετεχόντων στη διάσκεψη που διοργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας: «(…) Καποιοι που αποχωρησαν κρατωντας τις εδρες γιατί δεν τους άρεσε η νέα ηγεσία δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι (τους το έδειξε άλλωστε ο λαος πρόσφατα) ούτε βέβαια κάποιοι  Σχοιναδες και Ρουσοπουλοι ή και κάποιοι όπως ο Χουλιαράκης  που αναζήτησε τη ζέστη αγκαλιά του αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα», σημειώνει ο κ. Πολάκης. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης λόγο για «φληναφήματα περί “βιώσιμης ανάπτυξης” (…) για να υπηρετηθούν σενάρια ελεγχόμενων “συγκλίσεων”». 

«Οχι άλλα ινστιτούτα και στρόγγυλα τραπέζια προβληματισμού και «βιώσιμης ανάπτυξης»!

-Πολιτικη γραμμή συγκεκριμένης σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων και τραπεζων  υπερ των λαϊκών συμφερόντων χρειαζόμαστε!
-Πολιτικη γραμμη αναδιανομης απο την ελιτ και την ολιγαρχία προς όφελος της μισθωτής εργασίας, της αγροτικής παραγωγής και των μικρομεσαίων χρειαζόμαστε!
-Για ισχυρό κοινωνικό κράτος ,για αποκατάσταση  της άξιας της εργασίας και των συντάξεων ,για αξιοπρεπές μέλλον για τη νέα γένια που πρέπει να σταματήσει να φεύγει από τη χωρά και να γυρίσουν όσοι έφυγαν !!

ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και όχι να κρατήσουμε άπλα τη «φλόγα αναμμένη» διπλά στα εικονίσματα 
Καμιά βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα έρθει με αγορασμένα ΜΜΕ ,με ελεγχόμενη και διεφθαρμένη τη Δικαιοσύνη και ένα επιτελικό κράτος που κυριαρχούν μαφίες που μοιράζουν απευθείας αναθέσεις!
Αυτά πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ παίρνοντας την κυβέρνηση με ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ και εκφράζοντας την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της αριστερής προοδευτικής παράταξης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!

Σε αυτήν την προοπτική κάποιοι που αποχωρήσαν κρατώντας τις έδρες γιατί δεν τους άρεσε η νέα ηγεσία δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι(τους το έδειξε άλλωστε ο λαός πρόσφατα) ούτε βέβαια κάποιοι  Σχοιναδες και Ρουσοπουλοι ή και κάποιοι όπως ο Χουλιαράκης  που αναζήτησε τη ζέστη αγκαλιά του αρχιτραπεζιτη Στουρναρα.

Αυτά από μένα… κατ αρχήν!

Υγ .Και είμαι από αυτούς που τη συμφωνία των Πρεσπών την στήριξαν όσο ελάχιστοι από   το ΣΥΡΙΖΑ .

Άλλα μην κολλάμε διπλά στην αποτίμηση και προβολή της συμφωνίας από  τους αρχιτέκτονες της που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,τα φληναφήματα περί «βιώσιμης ανάπτυξης» με ομιλητές και συμμετέχοντες σαν αυτούς που προανέφερα για να υπηρετηθούν σενάρια ελεγχόμενων “συγκλίσεων”».

Η πρόταση Παππά

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο Open, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτοδιάλυση των δύο κομμάτων και με προοπτική εκλογής κοινού υποψήφιου πρωθυπουργού από τη βάση της «προοδευτικής, αριστερής παράταξης».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι καιρός για διάλυση κομμάτων» και επικαλέστηκε σε πρώτο χρόνο τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί συνεργασιών των δύο κομμάτων στις προτάσεις νόμου στη Βουλή, αλλά και στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι εφόσον προκύψει ένας νέος φορέας στην Κεντροαριστερά, εκείνος προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα.

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι δεν εισηγείται «αυτοδιάλυση των κομμάτων και ενιαίο φορέα», αλλά στάθηκε στην ανάγκη εκλογικής συνεργασίας, φέροντας ως παράδειγμα το μέτωπο των Αριστερών και Κεντροαριστερών δυνάμεων που συγκροτήθηκε στη Γαλλία. 

«Στη Γαλλία, κόμματα με μεγάλη ιστορία, κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο και βγήκαν σε συμφωνία για τους υποψηφίους και το πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Αν η Ν.Δ. έπαιρνε 24% κι όχι 28% και έλεγε ότι υπάρχει θέμα λαϊκής εντολής, τι θα έκαναν οι προοδευτικές δυνάμεις; Θα λέγαμε “περιμένουμε και θα δούμε”;».

Ερωτηθείς για το αν εννοεί με τα παραπάνω τη δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, όπου εκεί θα εκπροσωπείται ένας υποψήφιος πρωθυπουργός τον οποίο θα επιλέξει η βάση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καταφατικά λέγοντας, μάλιστα, «πως το πρόβλημα του μπόνους των εδρών μπορεί να επιλυθεί».

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία θα έχει ορίζοντα την εκλογική συνεργασία. Χωρίς αυτό (σ.σ. την εκλογική συνεργασία) θα μπούμε απλώς σε μια στάση αναμονής (…) Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που θα απαντά στα βασικά ζητούμενα», συμπλήρωσε στη συνέχεια απαντώντας πως «κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να συμμετάσχουν» σε αυτόν τον διάλογο. 

«Ο ρεαλισμός λέει ότι υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις», προσέθεσε και σχολίασε ότι «οι “11” έδρες της Νέας Αριστεράς υποκλάπηκαν».

«Αν αυτοί οι δύο χώροι (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δεν αποφασίσουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός σε αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο κι εφόσον δεν έχουμε την απλή αναλογική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως είπε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστερής παράταξης», κατέληξε ο Νίκος Παππάς. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News