Πολιτική Πέμπτη 13/06/2024, 21:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος αν συγκλίνουν δημοκρατικές δυνάμεις

Στ. Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος αν συγκλίνουν δημοκρατικές δυνάμεις

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα σχέδια για την επόμενη ημέρα στο εσωτερικό και την Ε.Ε. αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

«Είμαι έτοιμος να αναγνωρίσω και δικά μας λάθη. Ο κόσμος όντως μας παρακολουθεί όλους. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι με το τζάκι Μητσοτάκη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. 

«Εμείς θα προχωρήσουμε, διαμορφώνουμε τη μεγάλη προοδευτική, παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος και έχουμε ένα πραγματικό αντίπαλο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχασε 13% σε έναν χρόνο». Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη τριετία, είπε, υποστηρίζοντας πως θα εξανεμιστούν τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης. 

Χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ένα χρεοκοπημένο κόμμα που κάνει καμπάνια εκατομμυρίων. 

«Μετά από δύο διασπάσεις και τέτοια δολοφονία χαρακτήρα να πήραμε 15% αλλά αυτοί κυβέρνηση δεν θα ξαναδούν, εκτός κι αν συγκυβερνήσουν με την ακροδεξιά του κ. Βελόπουλου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το «15%» που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πρέπει να γίνει 35%».

Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει συμμάχους όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τους δημοκρατικούς πολίτες.

Παρότρυνε, μάλιστα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε προτάσεις νόμου, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους. «Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχουμε ετοιμάσει. Δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο» σημείωσε αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Θα ξαναβάλω υποψηφιότητα σε περίπτωση σύγκλισης»

«Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά – ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

«Δεν αποχωρώ»

«Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος».

Κάλεσε την ηγεσία των ευρωπαίων σοσιαλιστών να «μην υποκύψει στα δωράκια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσει την Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν», την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε τη χειρότερη πρόεδρο που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Κασσελάκης, κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα να καταψηφίσει την υποψηφιότητα. 

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι κηρύσσει «ανένδοτο αγώνα για την ενίσχυση της φωνής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», θέτοντας ως επιπλέον στόχο την καταπολέμηση της ακροδεξιάς.

 

Advertisement

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

 
 

Κασσελάκης: Επιστολή σε ευρωπαίους Αριστερούς, Σοσιαλιστές και Πράσινους – Κάλεσμα και στο ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News