Πολιτική Πέμπτη 13/06/2024, 10:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δελφινάριο» το ΠΑΣΟΚ – Απογοήτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δελφινάριο» το ΠΑΣΟΚ – Απογοήτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όλα τα κόμματα έπρεπε να πάρουν ένα μήνυμα από αυτές τις ευρωεκλογές», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο Mega.

Όπως είπε, το μήνυμα είναι ότι ένας τεράστιος αριθμός Ελλήνων απείχε. «Αυτό το μήνυμα, από ό,τι κατάλαβα, δήλωσαν όλοι ότι το πήραν, τελικώς το διάβασε μόνο ο Μητσοτάκης», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε πως «Στα άλλα δύο κόμματα, ο μεν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρανε ένα ατελείωτο Δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό, διότι από ό,τι κατάλαβα τα 3/4 της ΚΟ είναι υποψήφιοι αρχηγοί και μερικοί και απ’ έξω σε περίπτωση που δεν φτάσουν, ο δε κ. Κασσελάκης πήρε το μήνυμα ότι το λάθος του ήταν ότι έδειξε το σπίτι του και ζήτησε συγγνώμη. Όλο αυτό μαζί είναι απογοητευτικό».

Αποτελεσματικότητα σε επιμέρους πολιτικές

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα της κυβέρνησης είπε ότι ο πρωθυπουργός έλαβε το μήνυμα, που είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε επιμέρους πολιτικές. «Ένας από τους στόχους αυτήν την στιγμή είναι η περαιτέρω στήριξη και αναβάθμιση της επιτροπής Ανταγωνισμού, με ανθρώπους οι οποίοι να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, οι οποίοι πρέπει και να πληρωθούν γιατί αλλιώς δε φέρνεις άνθρωπο με πολλά προσόντα να μπει μέσα και να τα βάλει με τα θηρία», τόνισε.

Επιπλέον είπε ότι και στις τράπεζες η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι το βαθύ κράτος, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική γραφειοκρατία. Η ελληνική γραφειοκρατία λειτουργεί με πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Οφείλει να το αλλάξει αυτό η κυβέρνηση. Το σύγχρονο κράτος χρειάζεται εξιδεικευμένους ανθρώπους. Αυτούς, δεν μπορεί να μην έχει ευελιξία να τους πάρει», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει να σπάσουν κάποια ‘αυγά’

«Πρέπει να μπούμε σε μια λογική ότι έστω και με συμβάσεις ή με οποιονδήποτε τρόπο, αν θέλουμε να λειτουργήσει η οικονομία, πρέπει να μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Αυτό προσκρούσει σε πάρα πολλά. Εγώ πιστεύω ότι μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν, θα πρέπει να σπάσουν και κάποια ‘αυγά’», υπογράμμισε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργικότητα του κράτους.

Για τον φημολογούμενο ανασχηματισμό

«Υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που αποδίδουν πάρα πολύ καλά και υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποδίδουν τέλεια. Αυτό το ξέρει ο Μητσοτάκης και είπε ότι κρίνει από την αποτελεσματικότητα και τις συμπεριφορές. Τις συμπεριφορές εγώ τις ονόμασα καλάμια, είχα συγκεκριμένα παραδείγματα», σημείωσε.

«Εγώ είμαι πολλά χρόνια στην πολιτική, έχω εκλεγεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι όταν χάνεις την επαφή σου με τον κόσμο. Αν εμένα μία συμβουλή μου έδωσε ο πατέρας μου όταν μπήκα στην πολιτική, ήταν ‘παιδί μου, άκου’. Όταν ακούς, μαθαίνεις και ξέρεις πώς να προσπαθήσεις, γιατί δεν έχουμε και κανένα μαγικό ραβδί, να τα απαντήσεις και να τα λύσεις», συμπλήρωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Mega

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Υπό αξιολόγηση πρόσωπα και συμπεριφορές — Στόχος οι ουσιαστικές παρεμβάσεις

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News