Πολιτική Τετάρτη 12/06/2024, 11:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές Χαρ. Τρικούπη: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

Πηγές Χαρ. Τρικούπη: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν το αίτημα του βουλευτή της παράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για εκλογές ανάδειξης αρχηγού εντός του 2024, αφήνοντας αιχμές για «προσπάθειες εσωστρέφειας».

«Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια», τονίζουν από τη Χαρ. Τρικούπη, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων». «Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό», ξεκαθαρίζουν. 

Νωρίτερα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος -με επιστολή του προς τον γραμματέα και το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος- ζητούσε οι εσωκομματικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2025, να επισπευστούν και να γίνουν εντός τους έτους. Τα τελευταία 24ωρα αιχμές προς την ηγεσία είχαν αφήσει και από άλλα στελέχη, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Η ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων.

Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας.

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.

Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος  για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News