Πολιτική Κυριακή 9/06/2024, 22:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ακούω τη φωνή και την εντολή των πολιτών

Κυρ. Μητσοτάκης: Ακούω τη φωνή και την εντολή των πολιτών

Η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε τον στόχο που είχε θέσει για τις ευρωεκλογές, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά επίσης, και παρά και τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή ενώ σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους, με σημαντικότερο την ακρίβεια» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. 

«Σέβομαι αυτή την επιλογή τους. Είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων» και κατέληξε:

«Ακούω την φωνή και την εντολή τους: Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Ευχαριστώ από καρδιά όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τη μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο ευρωκοινοβούλιο δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας. 

Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει. Ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη.

Προεκλογικά επίσης, και παρά και τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή ενώ σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους, με σημαντικότερο την ακρίβεια. 

Σέβομαι αυτή την επιλογή τους. Είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. 

Ακούω την φωνή και την εντολή τους: Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη.

Στη Γαλλία και τη Γερμανία κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν σημαντικά. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει ισχυρή και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα.

Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για μεγαλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες.

Εχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Οπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 θα συμβεί το ίδιο και το 2027. Το θέλουμε και το μπορούμε».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News