Πολιτική Παρασκευή 7/06/2024, 20:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Κατά την έναρξη της ομιλία του, ο πρωθυπουργός ζήτησε «όλη η Ελλάδα να είναι και πάλι μπλε όπως στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου» καθώς «δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη». Ο ίδιος τόνισε πως «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες». Kάλεσε επίσης τους νέους να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «κρίσιμη εθνική κάλπη». 

«Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο […] Να είναι απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν για χρόνια στην Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την πατρίδα μας. Που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

«Είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές «ως δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα της ανατροπής. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο: να τραυματιστεί η ΝΔ, να κοντύνει ο Μητσοτάκης και να αμφισβητηθούν όλες μας οι κατακτήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Οι αντίπαλοί μας εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα». 

«Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά το λαϊκισμό. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξανακυλήσει στις εποχές που φλέρταρε με τη χρεοκοπία δε θα τάξω ποτέ 45 δισεκατομμύρια», σημείωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκτίμησε ότι «η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι μια Βαβέλ». «Επέλεξα να μη μιλώ καθόλου για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το άφαντο πόθεν έσχες του και τον κύριο Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός αλλά αυτούς τους 11 μήνες αρνήθηκε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού», πρόσθεσε απαριθμώντας μέτρα όπως η επιστολική ψήφος και τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News