Πολιτική Τρίτη 4/06/2024, 17:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: 3,5 δισ. ευρώ το κόστος ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας – Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας

Κυρ. Μητσοτάκης: 3,5 δισ. ευρώ το κόστος ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας – Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας

Στα εγκαίνια του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας και των νέων εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, που πλέον συστεγάζονται στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα παρέστη νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του επιχειρησιακού κέντρου, ενημερώθηκε για τις δυνατότητές του όσον αφορά στον συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και στην αξιοποίηση μετεωρολογικών και γεωχωρικών δεδομένων, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τη Θεσσαλία σε αυτή την δύσκολη και μακρά πορεία αποκατάστασης, αλλά ταυτόχρονα να την θωρακίσουμε απέναντι σε αντίστοιχα φαινόμενα τα οποία μπορεί να ξαναπροκύψουν στο μέλλον. Αλλά και να αντιμετωπίσουμε το δομικό πρόβλημα της λειψυδρίας της Θεσσαλίας, το οποίο δεν είναι καινούργιο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το συνολικό κόστος ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας μετά τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εάν ήταν διαφορετική η συγκυρία δεν θα ήταν εύκολο να εξευρεθούν αυτά τα χρήματα, αλλά σήμερα «ο συνδυασμός πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά και σημαντικής πρόσθετης απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων μας κάνει αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε το κόστος αυτής της ανασυγκρότησης και να ανακατασκευάσουμε αυτά τα οποία καταστράφηκαν και με πολύ καλύτερη ποιότητα από ό,τι είχαν πριν».

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News