Πολιτική Πέμπτη 23/05/2024, 16:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέμπερ (ΕΛΚ): Το VMRO να σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βέμπερ (ΕΛΚ): Το VMRO να σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» κάλεσε την ηγεσία του VMRO, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας την παράλληλα να σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βέμπερ τονίζει ότι «η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο ΕΛΚ» και πως η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ δεν θα δεχτεί κάτι διαφορετικό.

Η ανάρτηση του Βέμπερ

«Η ηγεσία VMRO – DPMNE θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο ΕΛΚ. Διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η ΕΕ δεν θα το δεχτεί αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του χθες, Τετάρτη, κάλεσε τη γειτονική μας χώρα να σοβαρευτή και να αφήσει τα μικροκομματικά παιχνίδια, ξεκαθαρίζοντας πως ζητήσματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν.

Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Β. Μακεδονίας επιμένουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «Μακεδονία» όταν μιλούν για τη χώρα τους, παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Πρέσπες: «Τα Σκόπια είναι απομονωμένα, όχι η Ελλάδα»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News