Πολιτική Πέμπτη 23/05/2024, 14:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Σε χαμηλό 15ετίας η ανεργία στην Ελλάδα

Π. Μαρινάκης: Σε χαμηλό 15ετίας η ανεργία στην Ελλάδα

Στη μεγάλη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, για πρώτη φορά μετά το 2011, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια, οι άνεργοι είναι κάτω από 900.000 ενώ παράλληλα τον Απρίλιο καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων κατά 132.352 θέσεις εργασίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 354.231, ενώ οι αποχωρήσεις σε 221.879. Από τη σύγκριση των στοιχείων του φετινού Απριλίου με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, προκύπτει ότι είχαμε 9.273 περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως, η ανεργία στην Ελλάδα καταγράφει χαμηλό 15ετίας και πως από το 2019 έως σήμερα έχει μειωθεί σχεδόν κατά 8,4%. 

Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως βλέπουμε ότι η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών, διευρύνοντας σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς. Ενώ έως το 2019 η πολυπληθέστερη μισθολογική κατηγορία ήταν η χαμηλότερη με μισθούς κάτω των 700 ευρώ, πλέον η πολυπληθέστερη μισθολογική κατηγορία είναι αυτή μεταξύ 1.000 και 3.000 ευρώ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από τις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας, τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ, το ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των ψηφιακών εργαλείων στον πυρήνα της λειτουργίας του κράτους. 

«Στόχος της κυβέρνησης», πρόσθεσε, «είναι οι θέσεις αυτές να βελτιώνονται πάντοτε και ποιοτικά με ακόμα καλύτερες απολαβές για τους εργαζομένους. Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 310.000 συμπολίτες μας που έως το 2019 ήταν άνεργοι, βρήκαν δουλειά με καλύτερες αποδοχές σε σχέση με αυτές που είχαν κατά το παρελθόν»

Στόχος της κυβέρνησης για την τρέχουσα τετραετία, όπως ανέφερε, είναι να φθάσουμε ακόμα και κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ στον δείκτη της ανεργίας, να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των πολιτών και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και ο μέσος στα 1.500 ως το τέλος της τετραετίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

JOBmatch: Πάνω από 5.000 πολίτες και 1.000 επιχειρήσεις στην πλατφόρμα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Μαρινάκης: Διαρκείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ακρίβεια

ΔΥΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News