Πολιτική Τρίτη 21/05/2024, 09:27
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: Η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν η πιο πρόσφατη ένδειξη για νέα σελίδα στις σχέσεις μας

Ερντογάν: Η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν η πιο πρόσφατη ένδειξη για νέα σελίδα στις σχέσεις μας

Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις καθιερωμένες δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας ήταν η πιο πρόσφατη ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι επαφές με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του δικαίου της γειτονίας, «χωρίς την παρέμβαση τρίτων», όπως είπε.

Πρόσθεσε πως «ασφαλώς και δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μερικές συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπα πως «γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή» και πως «ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς».

Τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης.

«Έχοντας επίγνωση των κινδύνων, με τη θέληση του Θεού, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα. Η απόσταση που έχουμε διανύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας», υπογράμμισε.

«Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν θα αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που απλώνεται», είπε μεταξύ άλλων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News