Πολιτική Δευτέρα 20/05/2024, 13:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Διαρκείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Μαρινάκης: Διαρκείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ακρίβεια

«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για να μειώσει τις επιπτώσεις του και να προστατεύσει τους καταναλωτές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μειώνουμε φόρους, κάνουμε παρεμβάσεις στην αγορά και στην εφοδιαστική αλυσίδα, λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα που συγκρατούν ή μειώνουν σταδιακά τις τιμές στο ράφι και φυσικά η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους. Ήδη μέσα σε έναν χρόνο έχουν γίνει πάνω από 45.000 έλεγχοι κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ. Ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έκανε πρώτους από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, ο πρωθυπουργός». Ανέφερε ότι το Σάββατο όπως είχε προαναγγείλει για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τιμών προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναδεικνύει το ζήτημα των αδικαιολόγητα υψηλών τιμών σε επώνυμα βασικά καταναλωτικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αγορές άλλων κρατών-μελών όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Τσεχία, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Σλοβακία. «Στην επιστολή αναδεικνύεται η ανάγκη για την περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς στο πολιτικά κρίσιμο πεδίο της προστασίας των καταναλωτών και των εισοδημάτων τους», τόνισε.

Όπως ανέφερε η συλλογική δύναμη της ΕΕ και οικονομίας δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα αποτελεσματικά για να αντιμετωπιστούν συλλογικά διασυνοριακές αθέμιτες πρακτικές που μια χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός πρότεινε με την επιστολή του την υιοθέτηση νομοθεσίας στο επίπεδο της ΕΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής των γεωγραφικών εφοδιαστικών περιορισμών, όπου αυτή δε δικαιολογείται από αντικειμενικούς παράγοντες.

Διαβάστε επίσης:

Πολυεθνικές: Οι Γεωγραφικοί Εφοδιαστικοί Περιορισμοί και οι 4 ελληνικές προτάσεις για τις τιμές

Προκλητική η ακρίβεια των πολυεθνικών στην Ελλάδα

Τιμές: Στην Κομισιόν η μάχη κατά των πολυεθνικών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News