Πολιτική Τρίτη 14/05/2024, 14:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας

Στην ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη, το πρωί της Τρίτης, σε συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού», στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β. Ελλάδα.

Το συνέδριο που διοργάνωσε η JTI Hellas σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, εντάσσεται στο «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας» και στο πλαίσιο αυτού, ο κοινωφελής οργανισμός «The JTI Foundation» ανακοίνωσε δωρεά για την πυροπροστασία του περιαστικού άλσους Ξάνθης και τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης της καινοτομίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση και στις συναντήσεις μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. «Πρέπει να επισημάνω ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως ευρωπαϊκούς πόρους, για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας», είπε. Επίσης έδωσε έμφαση στο σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού που θα εγκατασταθεί στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη συνεργασία Ελλάδας – Ιαπωνίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί η γνώση της Τεχνολογίας στο μέλλον, όπως για παράδειγμα στην έγκαιρη προειδοποίηση για σεισμούς.

«Κοιτάζοντας μπροστά, προς αυτό το μέλλον που ενέχει κινδύνους, οι δύο χώρες μας, που εκπροσωπούν αρχαίους πολιτισμούς και αρχαία σοφία, μοιράζονται τη βούληση να συνεχίσουν την πολύτιμη συνεισφορά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News