Πολιτική Τετάρτη 10/04/2024, 16:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Μαυροβουνίου σε οικονομία και επενδύσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Μαυροβουνίου σε οικονομία και επενδύσεις

Τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Milojko Spajić.

Κοινή παραδοχή τους ήταν ότι, κάνοντας έναν απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Μαυροβουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Spajić για τη δέσμευση του Μαυροβουνίου να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίζει να τη στηρίζει.

«Ξέρουμε ότι είναι περίπλοκο και δύσκολο, αλλά βλέπουμε εσάς και τη χώρα σας ως ένα θετικό παράδειγμα στα Δυτικά Βαλκάνια όσον αφορά στην τήρηση των δεσμεύσεών σας και πιστεύω ότι η επιτυχία σας αποτελεί ευρύτερη επιτυχία για τα Δυτικά Βαλκάνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου σημείωσε πως η χώρα του έχει κοινούς δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία, όπως είπε, θεωρεί στρατηγικό σύμμαχο για το Μαυροβούνιο. «Είναι μία χώρα με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και θέλουμε να συνεργαστούμε στο πεδίο του εμπορίου. Αυτό 
είναι ένα σημαντικό θέμα για εμένα. Εστιάζω πολύ στην οικονομία και την οικονομική ανάπτυξη του Μαυροβουνίου. Είναι ένα από τα πρωταρχικά θέματα για τα οποία βρισκόμαστε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει τεχνογνωσία και κάθε βοήθεια στο Μαυροβούνιο για να στηρίξει την πρόοδο αυτή που είναι σημαντική και για την ευρύτερη ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News