Πολιτική Πέμπτη 7/03/2024, 13:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο, δεν θα φοβηθούμε»

Μητσοτάκης: «Εχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο, δεν θα φοβηθούμε»

Σαφές μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, μια ημέρα μετά από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, σε κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή, πριν από τη συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα» ανέφερε ακόμη, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν είναι ανεκτή. 

Ανέφερε ακόμη ότι η ΕΕ έδειξε αποφασιστικότητα στη στήριξη της Ουκρανίας με ένα ενιαίο μέτωπο, τονίζοντας: «Οι εχθροί μας δεν το περίμεναν». Τόνισε ότι «στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά, επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία».

«Στέλνουμε μήνυμα ότι καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ακόμη, σε ένα μήνυμα με έμμεσο αποδέκτη και την Αγκυρα. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News