Πολιτική Παρασκευή 12/01/2024, 16:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη για δάνειο και Ευρωσοσιαλιστές – Αναταραχή για την κομματική πειθαρχία

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη για δάνειο και Ευρωσοσιαλιστές – Αναταραχή για την κομματική πειθαρχία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο θέμα του δανεισμού στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι «δεν ήταν και για εκείνον ευχάριστο να το κάνει και να εξηγεί στην οικογένειά του».

Συνολικότερα για το ζήτημα των κομματικών μέσων ενημέρωσης είπε ότι «θα συζητηθεί σε έκτακτη Πολιτική Γραμματεία αλλά δεν θα ανεχτεί επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή».

Μίλησε και για την πρόταση να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, που κατέθεσαν επισήμως οι Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης, σημειώνοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος αλλά εκείνος πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Η Πολιτική Γραμματεία θα ετοιμάσει και το κείμενο της εισήγησης για την αυριανή Κεντρική Επιτροπή.

Σε «Μίμης Δαρειώτης» μετονομάζονται τα γραφεία στην Κουμουνδούρου

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε και η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα να ονομασθεί το κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου «Μίμης Δαρειώτης». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίμης Δαρειώτης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, φυλακισμένος από τη χούντα, είχε διατελέσει οικονομικός διευθυντής του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Εσωτερικού. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μίμης Δαρειώτης πέθανε σε ηλικία 79 ετών τον Φεβρουάριο του 2022. 

Δυσφορία για την κομματική πειθαρχία

Σημειώνεται ότι η δήλωση Κασσελάκη που παραπέμπει σε τήρηση κομματικής πειθαρχίας από την Κ.Ο. του κόμματος στην ψηφοφορία της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια, προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. 

«Θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το άκουσα από την τηλεόραση, οπότε δεν έχω να σας απαντήσω κάτι για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας στο KONTRA, σημειώνοντας ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, μιλώντας στο Blue Sky απάντησε ξεκάθαρα πως διαφωνεί με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ερώτηση για το θέμα, ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς απάντησε τα εξής, μιλώντας στο OPEN: «Θέλω να ζητήσω την κατανόησή σας, γιατί σε λίγες ώρες έχουμε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και έχω μάθει πρωτίστως τις απόψεις μου να τις καταθέτω εντός των οργάνων».

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News