Πολιτική Δευτέρα 4/12/2023, 16:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν παραπάνω ποσά για το ρεύμα

Mαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν παραπάνω ποσά για το ρεύμα

Για τα νέα «χρωματιστά» τιμολόγια ρεύματος και το ενδεχόμενο οι πολίτες να επιβαρυνθούν οικονομικά τους επόμενους μήνες κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα και αξιοπιστίας και έμπρακτης στήριξης στους πολίτες, ειδικά για την ακρίβεια στο ρεύμα και για τις πολλές, επί μέρους, πτυχές της εισαγόμενης ακρίβειας», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει δώσει πάνω από 13 δισεκατομμύρια και κάθε μήνα συνεχίζει και το κάνει όσο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για τη στήριξη στο ρεύμα. Αυτό, προφανώς θα ισχύει, όσο οι αυξήσεις θα είναι περισσότερες από αυτές τις οποίες μπορεί να αντέξει ο πολίτης και στο τέλος της ημέρας δεν θα πληρώσουν οι πολίτες παραπάνω ποσά στο ρεύμα, χωρίς να έχουν και τη δυνατότητα να το κάνουν». 

«Στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας τις όποιες υπέρμετρες αυξήσεις. Τώρα, είναι κάτι το οποίο προφανώς έχει μία λογική, ειδικά το πράσινο τιμολόγιο, στο οποίο εντάσσονται οι καταναλωτές αυτόματα, αν δεν επιλέξουν κάποιο άλλο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πολύ απλά γίνεται κάτι, που για πολλά χρόνια λέγαμε, αλλά δεν συνέβαινε, να υπάρχει πραγματική σύγκριση των τιμών η οποία θα οδηγήσει σε έναν αυξημένο ανταγωνισμό, αλλά και σε πτώση τιμών. Αρα, η πρωτοβουλία του υπουργείου οδηγεί ξεκάθαρα στην πτώση των τιμών, μέσα από τον ανταγωνισμό. Θα μπορούν με ένα απλό link, το οποίο θα πατάνε οι πολίτες, το οποίο θα βρίσκεται είτε στον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό, είτε σε μία θέση ξεκάθαρα αντιληπτή και στους έγχαρτους λογαριασμούς για να μπορούν να βλέπουν αν έχουν επιλέξει αυτό το τιμολόγιο, μήνα – μήνα, τις χρεώσεις των παρόχων και να επιλέγουν και προφανώς να μπορούν να αλλάξουν», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News