Πολιτική Τρίτη 14/11/2023, 18:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, καμία αμφιβολία

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, καμία αμφιβολία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.

«Το κόμμα μας, με κοινωνικά ερείσματα, θα γίνει κυβέρνηση. Καμία αμφιβολία. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν εναλλακτική σοβαρή λύση. Χρειάζονται λοιπόν όλοι και όλες», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός, ό,τι και να λέμε για την “καρέκλα” του καθενός. Η μόνη αναμέτρηση που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις ευρωεκλογές και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσουμε», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «ο κόσμος αγκομαχεί, τι να πει, δεν βγαίνει ο μήνας μετά τις 20. Ας μειώσει επιτέλους τους έμμεσους φόρους», τόνισε.

«Πάντα τηρώ το καταστατικό, υπάρχει και μία βάση»

Σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το κόμμα «είναι για την κοινωνία» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ενάντια στη λειτουργία των κομματικών οργάνων. «Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος ο οποίος αυτοαποκαλείται αριστερός να είναι ενάντια στην άμεση Δημοκρατία.

Ουδέποτε είπα ότι τα όργανα δεν έχουν σημασία, το αντίθετο. Πάντα τηρώ το καταστατικό, αλλά υπάρχει και μία βάση, η οποία –καλώς ή κακώς– εκφράστηκε όχι μόνο τώρα, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο, χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή», ανέφερε.

Ζητώντας εκ νέου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

«Θέλω να έχουμε μία κυβερνητική σύγχρονη Αριστερά, που σημαίνει και πατριωτική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας – βεβαίως και είμαστε. Θέλουμε στιβαρή άμυνα, θέλουμε να μην αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά μας. Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος στο περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχεια. Θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας, με δημόσια υγεία και παιδεία», συμπλήρωσε.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News