Πολιτική Παρασκευή 10/11/2023, 10:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη στην «Ομπρέλα»: Δεν θα κάνουμε πίσω

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη στην «Ομπρέλα»: Δεν θα κάνουμε πίσω

«Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σκληρή απάντηση προς την εσωκομματική αντιπολίτευση και ιδιαίτερα την «Ομπρέλα», που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου. 

Όπως τόνισε ο ίδιος, σε παρέμβασή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», «κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, προσθέτοντας πως «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε.

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται πως χθες περίπου 1.300 στελέχη και μέλη του κόμματος συνυπέγραψαν κείμενο προβληματισμού για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» και, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την πορεία διάσπασης της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως δεν θα είναι μόνο το κείμενο της «Ομπρέλας» το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής με τη «σφραγίδα» που θα βάλει στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πολύ πιθανό τα στελέχη που ανήκουν στο περιβάλλον της Εφης Αχτσιόγλου να καταθέσουν τη δική τους παρέμβαση στην αρχή της συνεδρίασης. Το κείμενο δεν θα αναφέρεται σε αποχώρηση από το κόμμα, όμως σε επικριτικό ύφος θα κάνουν λόγο για τη διαλυτική κρίση που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, μην μπορώντας πλέον να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο κείμενο –το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο– αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον του κόμματος, αλλά και για την πολιτική κατεύθυνση της νέας ηγετικής ομάδας.

«Πεπεισμένοι/ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική Αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της», τονίζουν. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News