Πολιτική Τετάρτη 4/10/2023, 22:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γρανάδα αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός

Στη Γρανάδα αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός

Στη Γρανάδα θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου την Πέμπτη θα συμμετάσχει στην 3η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και την Παρασκευή θα λάβει μέρος στην άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 5 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη θεματική συζήτηση, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, για την πολυμέρεια και την ασφάλεια, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του σεβασμού του Χάρτη ΟΗΕ, αλλά και της ανάδειξης περιφερειακών συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο ως πρότυπο για πολυμερείς συνεργασίες.

Στη θεματική συζήτηση αναμένεται να συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλες χώρες, η Κύπρος, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.

Την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που, επίσης, θα λάβει χώρα στη Γρανάδα.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι η Στρατηγική Ατζέντα 2024-2029, που αφορά, μεταξύ άλλων, ζητήματα διεύρυνσης της Ένωσης, καθώς και το Μεταναστευτικό και θέματα επικαιρότητας.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης για θέματα επικαιρότητας, θα παρουσιαστεί από πλευράς των κρατών που συμμετέχουν στη MED9, ως έχει συμφωνηθεί στην πρόσφατη Σύνοδό τους στη Μάλτα, επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, με την οποία ζητείται περαιτέρω αρωγή και οικονομικοί πόροι προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και φαινόμενα φυσικών καταστροφών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για φρεγάτα «Κίμων»: Η θωράκιση της πατρίδας είναι προϋπόθεση για την ειρήνη

Κυρ. Μητσοτάκης: Είχε τηλεδιάσκεψη με τον CEO της DeepMind

Μητσοτάκης: Η Ε.Ε. πρέπει να δράσει προληπτικά και όχι όταν υπάρχει κρίση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News