Πολιτική Πέμπτη 28/09/2023, 21:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kασσελάκης: Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Αναγκαία η απορρόφηση πόρων για έργα

Kασσελάκης: Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Αναγκαία η απορρόφηση πόρων για έργα

Την ανάγκη για νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ προέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι «είναι αριστερός» και τάχθηκε κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. 

Αρχικά, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Ο μηχανισμός της Ν.Δ. απέτυχε. Πρέπει να γίνει απορρόφηση των πόρων για να γίνουν έργα».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για όσα δήλωσε στην κεντρική ομάδα της Ν.Δ., λέγοντας: «Να ασχολείται με το κράτος, όχι με εμένα. Εχει ζωές στα χέρια του. Η απουσία μου από τη Βουλή δεν είναι πρόβλημα».

Σε ερώτηση για την απουσία του από τη Βουλή, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. «Οχι, δεν είναι πρόβλημα. Είναι και μια ανακούφιση για εμένα που υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τόσο το έργο που πρέπει να έχουμε έναν πραγματικό επιστήμονα. Να είμαι έξω στην κοινωνία και να φέρουμε τη δική μας Κ.Ο. από τους κλειστούς διαδρόμους της Βουλής μέσα στην κοινωνία».

Οσον αφορά τις κατηγορίες για έλλειψη συγκεκριμένων θέσεων, απάντησε: «Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου. Ημουν ο μόνος από τους υποψήφιους που έβαλε στον κόσμο θέσεις ξεκάθαρες. Θέσεις που πήρε ο κόσμος, τις εμπλούτισε. Οταν ο κόσμος άρχισε όχι μόνο να πατάει like στο Facebook αλλά να με παροτρύνει να κατέβω. Δεν είχα σχέδιο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να κατέβω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση για το αν στηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Εχω πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα δημόσια έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο. Πρέπει να κάνουμε συμπράξεις».

Oσον αφορά το εσωκομματικό τοπίο μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε να έχει ένα κόμμα ιδιοκτησία του ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ιδιοκτήτης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του, έχω τεράστια ευθύνη πάνω μου. Πρέπει όλοι να είμαστε νηφάλιοι για τους λόγους που είμαστε στην πολιτική. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη, πρέπει να δείξουμε σύνεση και ψυχραιμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη» συμπλήρωσε ενώ σχετικά με τον Νίκο Φίλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Εχω ήδη ζητήσει από τον κ. Φίλη να τον δω δυο φορές».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News