Πολιτική Δευτέρα 25/09/2023, 12:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Κασσελάκη: Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές

Τσίπρας σε Κασσελάκη: Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές

Συνάντηση είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Ο διάλογος με τον κ.Τσίπρα μπροστά στις κάμερες:

Τσιπρας: Συγχαρητήρια από κοντά.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ πρόεδρε.

Τσίπρας: Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ πιστεύω την έχεις ακούσει, θα σου χρειαστεί.

Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες.

Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος. Δεν είναι οπως το NBA

Κασσελακης: Εσείς βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα. 

Τσιπρας: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ. 

Κασσελακης: Ετσι είναι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Μετά την ολοκλήρωση των συνάντηση των δύο ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί κοινή συνισταμένη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή, ελπίζω να σταθώ αντάξιος της κληρονομιάς. Προχωράμε». 

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χτες συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και τηλεφώνησε και στην Eφη Αχτσιόγλου.

Με την ενσωμάτωση των 371 εκλογικών τμημάτων από τα 537, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 56,69% με 56.461 ψήφους και η Εφη Αχτσιόγλου 43,31% με 43.139 ψήφους. Τα άκυρα και τα λευκά αντιστοιχούσαν στο 1,19%. 

Στον β’ γύρο των εκλογών συμμετείχαν περισσότερα από 133.600 μέλη. Περίπου 8.750 μέλη ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή. 

Οι κάλπες στα 538 τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 9 το βράδυ. H διαδικασία ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τον α’ γύρο, καθώς αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο όσοι ήταν ήδη μέλη του κόμματος. Την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη. Οι 106.000 ήταν παλαιά μέλη και οι 43.000 νέα. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News