Πολιτική Κυριακή 24/09/2023, 23:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρή νίκη του Στ. Κασσελάκη – Τα αποτελέσματα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρή νίκη του Στ. Κασσελάκη – Τα αποτελέσματα

Kαθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη κατέδειξαν τα αποτελέσματα της κάλπης με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ενσωμάτωση των 371 εκλογικών τμημάτων από τα 537, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 56,69% με 56.461 ψήφους και η κ. Αχτσιόγλου 43,1% με 43.139 ψήφους. Τα άκυρα και τα λευκά αντιστοιχούσαν στο 1,19%.

Στον β’ γύρο των εκλογών συμμετείχαν περισσότερα από 133.600 μέλη. Περίπου 8.750 μέλη ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή.

Οι κάλπες στα 538 τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 9 το βράδυ. H διαδικασία ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τον α’ γύρο, καθώς αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο όσοι ήταν ήδη μέλη του κόμματος. Την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη. Οι 106.000 ήταν παλαιά μέλη και 43.000 νέα. 

Αχτσιόγλου: Ξεκινά μεγάλος αγώνας για να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, μετέβη λίγο πριν τις 11:20μ.μ. η Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ανακοίνωση του ασφαλούς εκλογικού αποτελέσματος που καταδεικνύει καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεντρωμένο πλήθος την υποδέχτηκε με συνθήματα και εκείνη προέβη στην πρώτη δημόσια δήλωσή της μετά την κάλπη.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη» και πρόσθεσε. «Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο».

Οπως είπε, ευχήθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη «δύναμη στα μεγάλα του καθήκοντα». «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους με στήριξαν» πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στον γιο της που «έδειξε τεράστια υπομονή».
Πηγή: kathimerini.gr 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News