Πολιτική Δευτέρα 4/09/2023, 20:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Θα με δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα, δεν θα δεχθώ καμία υπονόμευση

Κασσελάκης: Θα με δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα, δεν θα δεχθώ καμία υπονόμευση

«Πρέπει να κάνουμε ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος, να δώσουμε αρμοδιότητες και ευκαιρίες στις οργανώσεις μελών», διαμήνυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι εάν εκλεγεί «θα με δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα, με στελέχη με επαγγελματισμό», καθώς -όπως είπε- «πρέπει να αξιοποιήσουμε τα στελέχη μας από τη βάση. Θα προωθήσω το ανθρώπινο δυναμικό για το καλό της χώρας».

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές βολές που έχει δεχθεί, υπογράμμισε ότι αν κερδίσει δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τον Έβρο κι από εκεί μίλησε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Mega, προκειμένου -όπως τόνισε- να στρέψει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας στην πολυήμερη πυρκαγιά στην περιοχή.

Ερωτηθείς για το τι θα έκανε ο ίδιος για τη δασοπυρόσβεση, είπε ότι «υπάρχει ένα μπέρδεμα, μία αλληλοεπικάλυψη φορέων και υπουργείων, δεν υπάρχει μακρόπνοος σχεδιασμός», για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να υπάρχει ριζική ανασυγκρότηση στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας».

Σημείωσε δε όλα όσα έχουν συμβεί δείχνουν «ότι δεν δουλεύει το επιτελικό κράτος».



«Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου»

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές βολές εναντίον του, τόνισε ότι συνομίλησε με τον Νίκο Φίλη, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι «ανοιχτόκαρδος και ανοιχτόμυαλος» και «θέλω να μάθω από εκείνον – θα το κάνω ανεξαρτήτως τι λέει ο καθένας για μένα».

Αναφορικά με τον Στέφανο Τζουμάκα, είπε ότι την ώρα της ομιλίας του, «είχα πάει σε ένα διάλειμμα τουαλέτας, κόλλησα έξω από τον κόσμο, με την αγάπη του».

«Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου, όλοι βλέπουν κάτι, αλλά εγώ λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουμε απέναντι μας μία λερναία ύδρα που πρέπει να την κάψουμε. Η πλειοψηφία θέλει δημοκρατία από άκρη σε άκρη». «Κατεβαίνω για να μπορέσουμε το κράτος να δουλεύει για τον Έλληνα πολίτη», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ – «ο αξιακός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ εμένα με εκφράζει, το κόμμα δεν έχει λειτουργήσει σωστά, πρέπει να αλλάξει και να γίνει ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα. Θα είναι ένα καινούργιο κόμμα, αν κερδίσω», είπε.

Σχολίασε ότι περίμενε ότι θα δεχόταν ομοφοβικές επιθέσεις. «Ήμουν έτοιμος για αυτό – αν εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτές, που έχω την πλατφόρμα που έχω, πώς θα μπορούσε να αντιδράσει κάποιος στην καθημερινότητα του;».

Για το θέμα της αστυνομικής προστασίας, τόνισε ότι έχει δεχθεί απειλές και ο ίδιος και ο σύντροφός του και γνωστοποίησε ότι είχε τη συνοδεία ενός ατόμου για μια ημέρα. «Ζήτησα να υπάρχει μέριμνα στο πρόσωπό μου λόγω των ομοφοβικών επιθέσεων, γιατί η υποψηφιότητά μου είναι αντισυστημική. Χαλάω την σούπα σε πολλά μέρη. Δεν ζήτησα να έχω ολόκληρο σόου. Όταν κατάλαβα ότι εργαλειοποιείται, αποφάσισα να το απωλέσω».

«Γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, η κοινωνική πρόνοια ταιριάζει με το προφίλ μου. Η αριστεία μετράει στην καρδιά σου και στις πράξεις σου», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς για την ιδιωτική εκπαίδευση είπε: «Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων», ζητώντας να βελτιώσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια «με την πάταξη του νεποτισμού στη σύγκλητο».

«Αν αύριο η χώρα έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα είναι εκπαίδευση δύο ταχυτήτων», πρόσθεσε.

«Κοινωνική θητεία»

Για το θέμα της στράτευσης και της υποχρεωτικής θητείας, ανέφερε ότι «θα πρέπει να είναι ένας στόχος για την πρώτη γραμμή και πρέπει να υπάρχει κοινωνική θητεία για όλους, όπου ξοδεύεις ένα διάστημα για έξι μήνες και βοηθάς τον τόπο σου σου. Ακούω πολλούς νέους που μου λένε ότι πέρασα 9 μήνες, αλλά δεν πήρα δεξιότητες. Η άμυνα είναι πολύ σημαντική και δεν θα διακινδυνεύσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα». 


 

Για την εργασία του και τι συνέβη, είπε ότι παρέμεινε στην τράπεζα επί 5 χρόνια, δούλεψε σκληρά, με μεγάλο ανταγωνισμό, πήρε συστατικές επιστολές και κατόπιν πήγε στο MIT. Διευκρίνισε δε ότι έφυγε από την τράπεζα με δική του πρωτοβουλία.

«Είμαι περήφανος για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, έχω διαχειριστεί ρίσκο, είναι όλα ανοιχτά και μιλάνε από μόνα τους. Μακάρι να ήταν όλα τα πολιτικά πρόσωπα τόσο διαφανή».

«Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου»

Ερωτηθείς για το παραδικαστικό, τόνισε ότι «ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από αυτή την υπόθεση», «το θύμα έγινε θύτης ξαφνικά, υπάρχει δύσβατο και δύσκολο δικαστικό σύστημα», σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες διότι ήταν μικρός σε ηλικία εκείνη την εποχή και τότε είχε φύγει από την Ελλάδα. «Υπήρχε εξωδικαστικός συμβιβασμός, μέχρι αυτό ξέρω».

Στην ερώτηση για το πού εμπλέκεται το παραδικαστικό, είπε: «Εγώ κατεβαίνω για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε επί 16 χρόνια κι εγώ είμαι περήφανος για εκείνον». «Υπάρχει καμία κατηγορία απέναντι μου;» ρώτησε επαναλαμβανόμενα, δείχνοντας ότι έχει ενοχληθεί με την ερώτηση. «Αντί να ασχολείστε με τα θέματα του Έβρου, ρωτάτε για τον πατέρα μου, για μία υπόθεση που έχει απαλλαγεί», είπε και πρόσθεσε: «Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι 27η στην ΕΕ, δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να επιχειρήσει με αυτό τον τρόπο, ο πατέρας μου ήταν ένα πρώιμο θύμα αυτού του κυκλώματος».

Ερωτηθείς για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «τον πρώτο χρόνο έγιναν λάθη, το έχει παραδεχθεί κι ο Αλέξης Τσίπρας», υπογραμμίζοντας ότι «η ιστορία θα έχει πολλά να πει – αυτή τη στιγμή μπορεί να μην καταλαβαίνει ο κόσμος. Υπήρχαν υπονομεύσεις προς τον πρόεδρο, που προσέφεραν μία εικόνα μη σταθερότητας».

Κληθείς να διατυπώσει τις φορολογικές του προτάσεις, επισήμανε ότι «οι φόροι στους μισθωτούς πρέπει να μειωθούν».

Πηγή: kathimerini.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News