Πολιτική Κυριακή 25/06/2023, 22:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Τσίπρας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο πως θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Με συντεταγμένες διαδικασίες θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «ήταν η πιο δύσκολη και όμορφη εκλογική μάχη που δώσαμε ποτέ», ενώ παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και τη δημοκρατία, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας αρνητική εξέλιξη την παρουσία τριών ακροδεξιών κομμάτων. Για αυτή την εξέλιξη έχει ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ, τόνισε, σημειώνοντας ότι η νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη διόγκωσε την ακροδεξιά.

«Απαιτείται από το ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατική εγρήγορση αλλά και γρήγορες αποφάσεις. Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Ο χρόνος να δουλέψουμε μεθοδικά δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα χρόνο».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και ιστορικός κύκλος, θα τον αποτιμήσουμε με περηφάνια, αλλά να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη διαδικασία ανασυγκρότησης πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News