Πολιτική Πέμπτη 15/06/2023, 12:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate των πολιτικών αρχηγών: Ματαιώνεται λόγω διαφωνίας για την ημερομηνία

Την απόφαση έλαβαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή

Debate των πολιτικών αρχηγών: Ματαιώνεται λόγω διαφωνίας για την ημερομηνία

Ματαιώνεται οριστικά το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει της εκλογικής μάχης της 25ης Ιουνίου. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των πέντε κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή της αποψινής τηλεμαχίας, λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο. 

Ακολούθως η ΝΔ πρότεινε το ντιμπέιτ να γίνει το Σάββατο, λόγω της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή. Πρόταση, η οποία, ωστόσο δεν έγινε δεκτή από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, λόγω προγραμματισμένων κομματικών εκδηλώσεων. 

Η Ελληνική Λύση, από την πλευρά της, αποδέχθηκε και τις δύο πιθανές ημερομηνίες. 

Τελικά, δεν υπήρξε συμφωνία και δεδομένου ότι όλα τα κόμματα έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τη Δευτέρα – τελευταία προεκλογική εβδομάδα – το ντιμπέιτ δεν θα διεξαχθεί. 

Oι εκπρόσωποι των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων συνεδρίαζαν σήμερα εκτάκτως στις 11:00 το πρωί για το ζήτημα της τηλεμαχίας.  

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι έχει ήδη ανασταλεί η προεκλογική δράση των κομμάτων για το τριήμερο αυτό, με αναβολές ή ματαιώσεις κομματικών συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα.

Νωρίτερα, πάντως, έγινε γνωστό ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό για την Basket League, θα διεξαχθεί κανονικά, με τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στα ανοικτά της Πύλου, όπως και η αναμέτρηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Ιρλανδίας, για τα προκριματικά του EURO 2024. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News