Πολιτική Παρασκευή 9/06/2023, 13:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Αποσύρεται ο υποψήφιος της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός

Ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει την έδρα του εάν εκλεγεί μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη νοσηλεία καρκινοπαθών

Εκλογές: Αποσύρεται ο υποψήφιος της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός

Αποσύρεται από την εκλογική διαδικασία ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για τη νοσηλεία καρκινοπαθών που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. 

Σημειώνεται ότι βάσει νόμου τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς, αν ο κ. Πνευματικός εκλεγεί (σε περίπτωση δηλαδή που η ΝΔ κερδίσει επιπλέον έδρα στην Εύβοια), τότε θα παραδώσει την έδρα του. 

Στο θέμα αναφέρθηκε από τα Λουτρά Αιδηψού, όπου περιοδεύει, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή και αυτός έδωσε την υπόσχεση ότι θα παραιτηθεί, αν εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Πνευματικός δήλωσε χθες ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….». Ο ίδιος, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε χθες από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, ζητώντας συγγνώμη, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αυτή η κίνηση δεν κρίθηκε επαρκής.

Η δήλωση Πνευματικού

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά» ανέφερε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. 

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News