Πολιτική Κυριακή 21/05/2023, 17:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 16:30

Εκλογές: Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 16:30

Στο 48,76% έφτασε η συμμετοχή στις εκλογές έως τις 16:30.  «Ίσως στις επόμενες 2 ώρες να ξεπεράσουμε το ποσοστό συμμετοχής του 2019», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η επόμενη δήλωση από την υπηρεσιακή υπουργό, κα Καλλιόπη Σπανού θα γίνει στις 19:00 οπότε θα κλείσουν οι κάλπες.  

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 13:30, στο 80% των τμημάτων, η συμμετοχή είχε διαμορφωθεί στο 31,52%. 

Σε ερώτηση του kathimerini.gr στον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, σχετικά με το αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, η απάντηση του ήταν πως σημειώθηκαν κάποια λίγα προβλήματα, καθώς είτε σε κάποιες περιπτώσεις ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε η διαδικασία δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι περισσότεροι πολίτες είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους και τις κανονικές τους ταυτότητες, όποτε κατέστη δυνατή η ψήφος τους. «Αυτή η πρωτοβουλία συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, όποτε όπως είναι φυσικό υπήρξαν κάποια μικρά εμπόδια», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Κοντά στις 9 θα έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό γνώσης των τελικών αποτελεσμάτων», τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες στην επικράτεια έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν για τη νέα Βουλή.

Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 9,8 εκατ. ψηφοφόροι, εκ των οποίων για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σχεδόν 400.000 νέοι εκλογείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες που διαμένουν στην αλλοδαπή και είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, χθες Σάββατο, στα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News