Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και τα… πληκτρολόγια
Βλέποντας κανείς τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να πηγαινοέρχεται πάνω-κάτω στο κορτ το πρωί της Παρασκευής, με τα ψιλόλιγνα κανιά και την «στεγνή» κατατομή του, πίστευες ότι θα συνεχίσει να επιστρέφει τις μπάλες ακόμα κι αν αυτές συνέχιζαν να έρχονται στο διηνεκές. Από την άλλη πλευρά του φιλέ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμοιαζε κουρασμένος και (περισσότερο) εκνευρισμένος με τον εαυτό του που δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στον δαιμονισμένο Ρώσο.
Οι δυο τενίστες έχουν μεταξύ τους δύο χρόνια διαφορά (ο Τσιτσιπάς 22, ο Μεντβέντεφ 24) στο τένις όμως αυτό είναι ολόκληρη αιωνιότητα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για δυο παρόμοιου βεληνεκούς ταλέντα αυτού του επιπέδου. Το σίγουρο είναι πως ο Στέφανος βρίσκεται στον σωστό δρόμο και θα έχει πολλές ακόμα ευκαιρίες ήδη από την φετινή σεζόν που άλλωστε μόλις ξεκίνησε. Είτε έχει την αμέριστη υποστήριξη των συμπατριωτών του, είτε όχι…
Το τελευταίο σχόλιο είναι προφανώς για τα όσα δηλητηριώδη διαβάσαμε το τελευταίο τριήμερο από εκείνους που περίμεναν μια αποτυχία του Ελληνα αθλητή για να ξεσπαθώσουν εναντίον του σχετικά με την γνωστή ιστορία της Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι, τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ο.κ. Οι πόντοι που πετύχαινε ο Ράφα Ναδάλ στα δύο πρώτα σετ την περασμένη Τετάρτη πανηγυρίζονταν δεόντως, μοιάζοντας με επιβεβαίωση των αμαρτημάτων του αμετροεπή Ελληνα. Στη συνέχεια βέβαια, όταν ήρθε η επική ανατροπή και η νίκη, τα σχόλια σώπασαν και επικράτησαν άλλα περί ελληνικής καρδιάς, τσαγανού και άλλων ηρωικών. Οι κακεντρέχειες -ευτυχώς λιγότερες- επανήλθαν μετά το 3-0 σετ της Παρασκευής, ξεκινώντας αυτή τη φορά την κριτική από τα λάθη του Στέφανου στον αγώνα.
Στην πραγματικότητα όλα αυτά ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα του σπορ. Προφανώς και το γεγονός ότι ένας νεαρός εκατομμυριούχος αθλητής μπορεί να κάνει μερικές άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις (σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι πέρασε την Πρωτοχρονιά στον τόπο που προπονούνταν) δεν τον κάνει λιγότερο ή περισσότερο θαυμαστό για τα αθλητικά του επιτεύγματα. Επίσης η όποια ελληνική… λεβεντιά δεν βοηθάει κανέναν απέναντι σε «μηχανές» όπως ο Ναδάλ ή ο Μεντβέντεφ, ότι και να λένε οι κόουτς του πληκτρολογίου. Αυτό που χρειάζεται κυρίως εκεί, πέρα από άψογη τεχνική και σωματικά χαρίσματα, είναι ατσάλινη συγκέντρωση και πνευματική πυγμή, κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει παίξει τένις, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αυτό, το πιο δύσκολο, είναι και το τελευταίο σκαλοπάτι για τον Στέφανο. Αν το κατακτήσει θα βουβαθούν ακόμα και τα πληκτρολόγια.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News