Απόψεις Δευτέρα 16/09/2024, 00:01
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η δυσκολία

Η δυσκολία

Δύο έρευνες, της IPSOS και της Gallup έχουν προσπαθήσει πρόσφατα να υπολογίσουν το μέγεθος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Η IPSOS υπολογίζει ότι αυτό είναι γύρο στο 11%, έχοντας τρέξει ερωτηματολόγια σε 27 χώρες, ενώ η Gallup, εστιασμένη στις ΗΠΑ υπολογίζει ότι είναι γύρω στο 7%. Πολύ ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το εύρημα της ηλικιακής κατανομής που παρουσιάζει η Gallup.

 

Η δυσκολία-1

 

Φαίνεται δηλαδή ότι οι νεαρότεροι είναι πιο απελευθερωμένοι ως προς το πως μιλούν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, με αποτέλεσμα καθώς φτάνουν σταδιακά στην ενηλικίωση το ποσοστό στο γενικό πληθυσμό να φαίνεται αυξημένο.

 

Η δυσκολία-2

 

Την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έθεσε εννέα προτεραιότητες, έβδομη από τις οποίες ήταν η αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημογραφικού. Στην αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση νομοθέτησε την ισότητα στο γάμο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, διορθώνοντας μία ιστορική αδικία. Στερεί όμως, ακόμη, από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Εκτός του ότι έτσι διαιωνίζει το στάτους του πολίτη β κατηγορίας, πράγμα που σύμφωνα με την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μπορεί και να είναι αντισυνταγματικό, απεκδύεται κάθε σοβαρότητας ως προς την υποτιθέμενη προτεραιότητα του δημογραφικού. Πολύ απλά, αν δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την ίδια δυνατότητα να κάνουν παιδιά, είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι θα την αξιοποιήσουν όσο και ο υπόλοιπος πληθυσμός, συνεπώς θα έχουμε περισσότερα παιδιά. Χωρίς επιδόματα-τσιρότα ή περιορισμούς των δικαιωμάτων των γυναικών.

 

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones.

John Maynard Keynes

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News