Απόψεις Πέμπτη 29/08/2024, 00:01
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο καλύτερός σου δάσκαλος

Ο καλύτερός σου δάσκαλος

Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ ο ανεξάρτητος υποψήφιος  Robert F. Kennedy Jr (RFK Jr). Ανιψιός του δολοφονηθέντος πρώην προέδρου John F Kennedy, ήταν μέχρι το 2023 μέλος του δημοκρατικού κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, παραιτήθηκε υπέρ του υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων πρώην προέδρου Trump. Σε μία εκλογική αναμέτρηση που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κριθεί οριακά, το 7% που συγκέντρωνε ο RFK Jr μπορεί να είναι κρίσιμο. Μπορεί όμως ο υποψήφιος να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του αποτελεσματικά; Αναλυτική έρευνα του Pew Research Center παρουσιάζει τα παρακάτω αποτελέσματα:

Ο καλύτερός σου δάσκαλος-1

Πριν από την αποχώρηση του από την εκλογική αναμέτρηση, οι ψηφοφόροι του είχαν ήδη μία σχεδόν διπλάσια ροπή προς την υποψήφια των δημοκρατικών Harris, από ότι προς τον Trump.

Ο καλύτερός σου δάσκαλος-2

Επίσης, ενώ περισσότεροι από τους υποστηρικτές του ταυτίζονται με το ρεπουμπλικανικό κόμμα, παραδόξως είναι και περισσότεροι αυτοί που έχουν θετική άποψη για τη δημοκρατική υποψήφια.

Γενικά η παραίτηση του RFK Jr δεν είναι έκπληξη καθώς τα ποσοστά του δεν δικαιολογούν εύκολα την παραμονή του. Η παραίτησή του υπέρ Trump όμως δεν φαίνεται να πείθει τους ψηφοφόρους του, και ενδεχομένως να βοηθήσει περισσότερο την Harris.

 

Your best teacher is your last mistake

Ralph Nader, ανεξάρτητος υποψήφιος, 1996, 2000, 2004, 2008

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News