Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 7/10/2022, 12:52
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων

Έναντι 150 εκατ. ευρώ προσφέρεται ένα παραλιακό οικόπεδο στο Southampton, το οποίο εάν πράγματι δοθεί θα πρόκειται για την ακριβότερη πώληση που έχει γίνει ποτέ στα Hamptons, την περιοχή στην οποία οι βαθύπλουτοι από τη Νέα Υόρκη και άλλα μέρη των ΗΠΑ διατηρούν τις εξοχικές τους κατοικίες.

Το οίκημα, που φέρει το όνομα La Dune, έχει ήδη καθυστερήσει να πωληθεί και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μίας πολύ μικρής ομάδας αγοραστών, κατά πάσα πιθανότητα δισεκατομμυριούχων και για χρήση ως εξοχική κατοικία, καθώς ακόμη και στα Hamptons, οι κατοικίες που ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια είναι σπάνιες και θεωρούνται εξαιρετικά ακριβές.

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων-1

φωτ. Nest Seekers International

Το οικόπεδο, όμως, είναι πράγματι εντυπωσιακό και εκτείνεται σε τουλάχιστον 16 στρέμματα και περιλαμβάνει δύο σπίτια, δύο πισίνες και ένα γήπεδο τένις. Το ένα εκ των σπιτιών αρχικά ανεγέρθηκε πριν από τουλάχιστον 100 χρόνια, ενώ το δεύτερο είναι πολύ πιο πρόσφατο, της δεκαετίας του 2000.

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων-2

φωτ. Nest Seekers International

«Αυτό το σπίτι δεν θα μπορούσε να πιο μακριά από την κατεδάφιση κατεδάφιση, αλλά εάν το σπίτι δεν ήταν εκεί, το οικόπεδο από μόνο του – το κάθε ένα – θα κόστιζε 50 εκατ. δολάρια», δήλωσε στο CNBC ένας μεσίτης της Nest Seeker, της εταιρείας που προσφέρει το σπίτι προς πώληση. «Πιστεύω ότι αυτή είναι 100% πολύ ρεαλιστική τιμή έναρξης, ώστε να προσελκύσει ενδιαφερόμενους σε αυτή την αγοράς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων-3

φωτ. Nest Seekers International

Το οικόπεδο εκτείνεται επί της λεγόμενης «παραλίας των δισεκατομμυριούχων». Το 2016 η τότε ιδιοκτήτρια του La Dune, η εκδότρια περιοδικών και συλλέκτρια από τον Καναδά Louise Blouin, έδωσε το οικόπεδο προς πλειοδοσία μέσω του οίκου Sotheby’s με αρχική τιμή τα 140 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων-4

φωτ. Nest Seekers International

Έκτοτε, το οικόπεδο προσφερόταν για καλοκαιρινές διακοπές για υψηλότατη τιμή. Φέτος, εάν ήθελε κανείς να το ενοικιάσει για ένα μήνα θα έπρεπε να δώσει 1,2 εκατ. δολάρια. Ενίοτε εμφανιζόταν και στις ιστοσελίδες για πώληση σπιτιών, ενώ η τιμή του ανέβηκε στα 150 εκατ. δολάρια.

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων-5

φωτ. Nest Seekers International

Όπως δήλωσε στο CNBC ο Jonathan Miller, ο πρόεδρος της εταιρείας συμβουλευτικής για real estate Miller Samuel, μόλις πέντε οικόπεδα έχουν πωληθεί στην ιστορία για περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια στα Hamptons. Το ιστορικό ρεκόρ τέθηκε το 2014, όταν πωλήθηκαν τρία διαφορετικά, αλλά παρακείμενα οικόπεδα συνολικής έκτασης 64 στρεμμάτων έναντι 137 εκατ. δολαρίων.

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων-6

φωτ. Nest Seekers International

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Μπαλκόνι στα 420 μέτρα: Μέσα στο σπίτι των 250 εκατ. δολαρίων

Το σπίτι που έχτισε το Botox: Δείτε την απίστευτη έπαυλη

Ζώντας σε ένα κουτί παπουτσιών: Τα διαμερίσματα του 3Χ3 που έγιναν μόδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News