ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε LEGO

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε LEGO

Όταν το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη αγόρασε την «Έναστρη Νύχτα» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ από έναν ιδιωτικό συλλέκτη το 1941, ο πίνακας δεν ήταν πολύ γνωστός.

Από τότε, έχουν περάσει 81 χρόνια και το αριστούργημα του Ολλανδού ζωγράφου έχει γίνει διάσημο παγκοσμίως. Ομπρέλες, κασκόλ, ακόμα και μπουκαλάκια με νερό με την «Έναστρη Νύχτα» κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Τώρα, μπορεί κάποιος να βρει τον διάσημο πίνακα σε μορφή LEGO – και φυσικά να τον χαλάσει και να τον ξαναφτιάξει από την αρχή.

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε LEGO-1

Το σετ με 2.316 τουβλάκια LEGO θα πουλιέται αντί του ποσού των 170 δολαρίων και απευθύνεται σε ενήλικες. Σχεδιάστηκε από τον Τρούμαν Τσενγκ, έναν 25χρονο από το Χονγκ Κογκ, έπειτα από διαγωνισμό ιδεών.

O Βαν Γκογκ εμπνεύστηκε να ζωγραφίζει την «Έναστρη Νύχτα» από τη θέα από το παράθυρό του στην ψυχιατρική κλινική στη Γαλλία, όπου πέρασε τον τελευταίο του χρόνο (από το 1889 έως το 1890).

Η «Έναστρη Νύχτα» σε μορφή LEGO είναι από μόνη της ένα μικρό αριστούργημα. Πέρα από τους πολύπλοκους στροβιλισμούς και την εναλλαγή χρωμάτων, ξεχωρίζει κάτω δεξιά η λεπτομέρεια με τον Βαν Γκογκ σε LEGO να ζωγραφίζει μια «μίνι» εκδοχή του πίνακα.

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε LEGO-2

Το σετάκι αυτό θα αρχίσει να προπωλείται σε μέλη του MoMA και VIPs της LEGO κοινότητας από τις 25 Μαΐου, ενώ μια εβδομάδα μετά θα είναι διαθέσιμο για το γενικό κοινό.

Mε την ευκαιρία του λανσαρίσματός του, η LEGO ανακοίνωσε και διαγωνισμό καλώντας τους καταναλωτές να δημιουργήσουν οι ίδιοι δικά τους σχέδια με έμπνευση τον νυχτερινό ουρανό. Τα έργα των νικητών θα εκτεθούν στο MoMA αυτό το καλοκαίρι.

Άλλες ιδέες που κέρδισαν στον διαγωνισμό ιδεών ήταν μια γραφομηχανή από LEGO η οποία δουλεύει κανονικά, το σπίτι από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» και μια διάσημη σκηνή από τη σειρά Seinfeld.

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε LEGO-3

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS