ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στα μπλε ο πύργος του Άιφελ

Στα μπλε ο πύργος του Άιφελ

Το πιο εμβληματικό αξιοθέατο του Παρισιού, ο πύργος του Άιφελ, ντύθηκε στα μπλε το πρώτο σαββατοκύριακο του έτους, για τον εορτασμό της γαλλικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

Η Γαλλία ανέλαβε φέτος την εκ περιτροπής προεδρία, παίρνοντας την σκυτάλη από τη Σλοβενία. Εν μέσω αναταραχής από το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον, η Γαλλία καλείται να διαχειριστεί και την κρίση με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Γαλλία θα προεδρεύσει για 6 μήνες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των 27 χωρών μελών απέναντι στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μπορείτε να στηριχτείτε στην απόλυτη δέσμευσή μου να κάνω αυτή τη στιγμή που συμβαίνει μια φορά στα 13 χρόνια μια στιγμή προόδου για εσάς, μια στιγμή προόδου για τον έλεγχο των συνόρων μας, της άμυνάς μας, της κλιματικής μετάβασης, της ισότητας μεταξύ αντρών και γυναικών, την οικοδόμηση μιας νέας συμμαχίας με την αφρικανική ήπειρο, την καλύτερη επιτήρηση πλατφορμών στο διαδίκτυο και του πολιτισμού στην Ευρώπη» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News