Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 5/11/2021, 14:37
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο στρατιώτης του λούνα παρκ

Ο στρατιώτης του λούνα παρκ

Η ζωή στην Καμπούλ έχει αλλάξει δραματικά από την ημέρα που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία και επέβαλαν το σκληρό καθεστώς τους. Οι γυναίκες βρίσκονται κλεισμένες στα σπίτια, οι αντικαθεστωτικοί κρύβονται και φοβούνται. Ενώ στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο άνδρες και… στρατιώτες. 

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Reuters, η οποία δείχνει έναν μαχητή των Ταλιμπάν να περνάει μπροστά από ένα σχεδόν άδειο λούνα παρκ, από το οποίο απουσιάζουν το γέλιο, τα παιδιά και οι φωνές. 

Την ίδια ώρα, το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 50% από τον Αύγουστο έως σήμερα. 

Τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας, ύψους 9 δισ. δολαρίων, παραμένουν «παγωμένα», ενώ ο πληθωρισμός «τρέχει» με αδιευκρίνιστους ρυθμούς, ως απόρροια της διακοπής της εισροής ξένου συναλλάγματος. 

«Το Αφγανιστάν βιώνει μία σοβαρή ανθρωπιστική κρίση και ελλοχεύει μία κοινωνικο-οικονομική κατάρρευση, η οποία θα ήταν επικίνδυνη για του Αφγανούς, την περιοχή και τη διεθνή ασφάλεια» προειδοποίησε πρόσφατα ο επικεφαλής διπλωμάτης της Ε.Ε., Τζόσεπ Μπορέλ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News