ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πόσο κρατά μια αγκαλιά; Αυτό το αεροδρόμιο βάζει χρονικό όριο

Πόσο κρατά  μια αγκαλιά; Αυτό το αεροδρόμιο βάζει χρονικό  όριο

Συζητήσεις σε όλο τον κόσμο πυροδότησε μια νέα ταμπέλα που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Ντούνεντιν της Νέας Ζηλανδίας. Όπως ενημερώνονται οι επισκέπτες, το αεροδρόμιο επιβάλει χρονικό όριο τριών λεπτών στις αγκαλιές, έξω από τον χώρο των αναχωρήσεων (drop-off zone).

Όσοι πιστεύουν ότι ο αποχαιρετισμός τους απαιτεί πάνω από τρία λεπτά, καλούνται να χρησιμοποιήσουν το πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Πόσο κρατά  μια αγκαλιά; Αυτό το αεροδρόμιο βάζει χρονικό  όριο-1
φωτ.: dunedinairport.co.nz

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μέτρο προκάλεσε πολλά σχόλια. Κάποιοι στο Facebook εμφανίζονται εξοργισμένοι  που το αεροδρόμιο επιχειρεί να βάλει χρονικό όριο στα συναισθήματα. Άλλοι, πάντως, δηλώνουν έκπληκτοι με το γεγονός ότι αυτό το αεροδρόμιο προσφέρει αυτή τη δυνατότητα του αποχαιρετισμού, με δεδομένο ότι οι χώροι αναχωρήσεων των αεροδρομίων αυτή την εποχή έχουν γεμίσει με χρεώσεις και πρόστιμα, σημειώνει το CNN.

Ο CEO του αεροδρομίου, Daniel De Bono, μίλησε για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό RNZ της Νέας Ζηλανδίας. Όπως είπε, τα αεροδρόμια είναι ένας χώρος έντονων συναισθημάτων, αλλά σύμφωνα με μια έρευνα την οποία επικαλέστηκε, 20 δευτερόλεπτα αρκούν για να απελευθερωθεί η «ορμόνη της αγάπης», η ωκυτοκίνη. Εφόσον οι επιβάτες κινούνται γρήγορα, απελευθερώνεται χώρος ώστε και άλλοι να έχουν την ευκαιρία για μια αγκαλιά αποχαιρετισμού, πρόσθεσε.  

Για όσους χρειάζονται περισσότερο χρόνο, το πάρκινγκ του αεροδρομίου επιτρέπει την δωρεάν στάθμευση για 15 λεπτά. Και όπως λέει ο De Bono, το προσωπικό του χώρου αυτού «έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ταξίδια: Προς συνταξιοδότηση το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου

Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου έκανε ανακαίνιση σε τερματικό του- Δείτε φωτογραφίες

Φουτουριστικό ντιζάιν και πολυτέλεια στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News