ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Έπαυλη στο Παλμ Μπιτς αγόρασε ο Ντάρεν Μητρόπουλος

Έπαυλη στο Παλμ Μπιτς αγόρασε ο Ντάρεν Μητρόπουλος

Ο Ντάρεν Μητρόπουλος, γιος του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή Ντην Μητρόπουλου, αγόρασε έναντι 148 εκατ. δολαρίων μια ιστορική παραθαλάσσια έπαυλη στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Η έπαυλη, 2.136 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 13 στρεμμάτων, ανήκε στην οικογένεια του Καναδού επιχειρηματία Γουίλιαμ Πένσερ, ο οποίος πέθανε το 2021 σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal. Ο Πένσερ και η σύζυγός του είχαν αγοράσει το ακίνητο –το οποίο σχεδιάστηκε και κτίστηκε το 1919– το 2003 έναντι 12,1 εκατ. δολαρίων.

Ο σαραντάχρονος Ντάρεν Μητρόπουλος επενδύει σε επώνυμα εμβληματικά ακίνητα και είναι, μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτης της έπαυλης «Playboy» στο Λος Αντζελες. Σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το νέο του απόκτημα «έναν από τους πιο ιστορικούς αρχιτεκτονικούς θησαυρούς του Παλμ Μπιτς». «Είμαι στην ευχάριστη θέση να διατηρήσω την παράδοση αυτού το στολιδιού και να διασφαλίσω ότι η κλασική γοητεία και η κομψότητά του θα συνεχίσουν να διαρκούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η έπαυλη έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό αρχιτέκτονα Αντισον Μίζνερ και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της σχολής Mediterranean Revival Decor, που αναπτύχθηκε το 1920-1930 στην Αμερική με επιρροές από την ισπανική αναγέννηση. Γνωστή ως «Casa Amado», διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, γυμναστήριο και αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα και γήπεδο τένις, ενώ έχει πρόσοψη 67 μέτρων στον Ατλακτικό Ωκεανό. Οικοδομήθηκε από τον επιχειρηματία Τσαρλς Α. Μουν. Το 2007 η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες ύστερα από χτύπημα κεραυνού.

Ο Ντάρεν Μητρόπουλος είναι κορυφαίο στέλεχος του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου Metropoulos & Co του πατέρα του Ντην, όπως και ο αδερφός του Εβαν.

Το fund έχει επενδύσει σε brands όπως τα Hostess, Pabst Brewing και Utz. Ο Ντάρεν είναι συνιδιοκτήτης της Bluetriton Brands, μιας εταιρείας εμφιαλωμένου νερού. Χαρακτηρίζεται από τη Wall Street Journal «μανιώδης συλλέκτης πολυτελών κατοικιών στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι Μπιτς, στη Χαβάη και στο Μάρθας Βάινγιαρντ». Το 2016, αγόρασε το «Playboy Mansion», τη γνωστή έπαυλη του Χιου Χέφνερ, έναντι 100 εκατ. δολαρίων, ποσού-ρεκόρ τότε για το Λος Αντζελες. Εχει επίσης χρηματοδότησει κινηματογραφικές παραγωγές, όπως το «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο το 2018.

Οι τιμές των ακινήτων στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία λίγα χρόνια, με το μέχρι στιγμής ρεκόρ να έχει σημειωθεί πέρυσι, όταν ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων πλήρωσε 170 εκατ. δολάρια για ένα κτήμα σχεδόν 1,6 στρεμμάτων στη North County Road.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News