ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Dubai Mall: Το εμπορικό κέντρο μαμούθ επεκτείνεται κι άλλο

Dubai Mall: Το εμπορικό κέντρο μαμούθ επεκτείνεται κι άλλο

Το εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, το Dubai Mall, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, φιλοδοξεί να γίνει κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός. 

Το εκτεταμένο, λαμπερό εμπορικό συγκρότημα στην εμπορική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φιλοξενεί ήδη 1.200 καταστήματα και 200 πωλητές τροφίμων και ποτών, ενυδρείο 10 εκατομμυρίων λίτρων, παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, μια εσωτερική κινεζική πόλη, ένα πάρκο εικονικής πραγματικότητας, ένα εσωτερικό θεματικό πάρκο SEGA και ένα από τα μεγαλύτερα ζαχαροπλαστεία στον κόσμο. 

Dubai Mall: Το εμπορικό κέντρο μαμούθ επεκτείνεται κι άλλο-1

Εκτεινόμενο σε 3,65 εκατ. τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, το εμπορικό κέντρο συνδέεται επίσης με το Burj Khalifa, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.

Ο κατασκευαστής του εμπορικού κέντρου, η Emaar Properties, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το σχέδιο επέκτασης του κτιρίου, το οποίο θα προσθέσει 240 νέα πολυτελή καταστήματα και χώρους εστίασης και ποτών, μια επένδυση που κοστολογείται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Dubai Mall: Το εμπορικό κέντρο μαμούθ επεκτείνεται κι άλλο-2

«Η νέα επέκταση του Dubai Mall είναι μια σπουδαία προσθήκη σε ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα στον κόσμο», δήλωσε ο Mohamed Alabbar, ιδρυτής της Emaar, σε ανακοίνωσή του. 

Επιτυχημένη στρατηγική 

Το Ντουμπάι ακολούθησε στρατηγική εμβολιασμού νωρίς κατά την πανδημία της Covid-19 με αποτέλεσμα να ανοίξει τις πύλες του τουρισμού και των επιχειρήσεων όταν στον υπόλοιπο κόσμο παρέμεναν κλειστές.

Τα ΗΑΕ εισήγαγαν βίζες για εργαζόμενους εξ αποστάσεως και 10ετείς «χρυσές» βίζες και χαλάρωσαν τους νόμους περί ξένης ιδιοκτησίας για τις επιχειρήσεις, φιλοξενώντας μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις όπως η Expo 2020 και η COP 28. 

Ο πληθυσμός αυξήθηκε κατακόρυφα – καθώς και τα έσοδα από τον τουρισμό και τα ακίνητα – μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η οποία προκάλεσε την εισροή Ρώσων που ήθελαν να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, το Ντουμπάι είχε καταγράψει ένα εντυπωσιακό άλμα 63% στις βίζες παραμονής που εκδόθηκαν το πρώτο εξάμηνο εκείνου του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Gulf News.

Εκείνη τη χρονιά, το Dubai Mall δέχτηκε ρεκόρ 105 εκατομμυρίων επισκεπτών, σύμφωνα με την Emaar, μια αύξηση 19% από το 2022.

Η Emaar Properties είναι μια πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με έδρα το Ντουμπάι, της οποίας οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι ο κυβερνήτης του Ντουμπάι Mohammed bin Rashid Al Maktoum και η Investment Corporation of Dubai, ένα κρατικό ταμείο πλούτου των ΗΑΕ. Η εταιρεία είχε καθαρή αξία ενεργητικού 37,6 δισ. δολάρια στο τέλος του 2022, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Τον Φεβρουάριο, ο ιδρυτής της Emaar ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο εμπορικό κέντρο στην περιοχή Creek Harbor του Ντουμπάι, το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να οδηγούν μέσα σε αυτό με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανέφεραν οι Khaleej Times.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

Διαβάστε επίσης:

Φουτουριστικό ντιζάιν και πολυτέλεια στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News