ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τουρισμός μέσω κινητού: Περιήγηση στην Ακρόπολη από το Google Maps

Τουρισμός μέσω κινητού: Περιήγηση στην Ακρόπολη από το Google Maps

Τουριστικές εμπειρίες μέσω οθόνης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει η Google, η οποία πριν από μερικούς μήνες εγκαινίασε τη νέα λειτουργία του immersive view στην εφαρμογή των χαρτών. Η λειτουργία αυτή δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης από ψηλά σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Στα 500 εμβληματικά σημεία παγκοσμίως τα οποία διατίθενται στη λειτουργία, περιλαμβάνεται από χθες και η Ακρόπολη, με εποπτική εικόνα βέβαια από τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου. Επίσης, μπορεί κανείς να «κατηφορίσει» προς την Αψίδα του Αδριανού και τον Ναό του Ολυμπίου Διός ή να δει το Ηρώδειο. Τέλος, οι χρήστες μπορούν πια να επισκεφθούν ψηφιακά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τουρισμός μέσω κινητού: Περιήγηση στην Ακρόπολη από το Google Maps-1

Η Google προτείνει τη χρήση του immersive view για όσους θέλουν να εξοικειωθούν με την περιοχή πριν την πραγματική επίσκεψή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς θα είναι ο καιρός και το φυσικό φως σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, αλλά και πόσος κόσμος αναμένεται να βρεθεί εκεί.

Τουρισμός μέσω κινητού: Περιήγηση στην Ακρόπολη από το Google Maps-2

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Google, από χθες, το immersive view διατέθηκε επίσης σε τέσσερις νέες πόλεις, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, τη Φλωρεντία και τη Βενετία.

Τουρισμός μέσω κινητού: Περιήγηση στην Ακρόπολη από το Google Maps-3

Προκειμένου να κάνουν οι χρήστες το ψηφιακό τουρ, αρκεί απλώς να αναζητήσουν την τοποθεσία στους χάρτες της Google και να πατήσουν το πρώτο βίντεο που εμφανίζεται. Ύστερα, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν πατώντας τις διαθέσιμες επιλογές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Google Timelapse: Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη πριν 38 χρόνια

Βόλτα στο παρελθόν: Πώς θα επισκεφθείτε την αρχαία Αίγυπτο από τον καναπέ σας

AI: Πλατφόρμα που μετατρέπει το κείμενο σε βίντεο με avatars μαζεύει εκατομμύρια επενδύσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News