Video games: Η Sony αγοράζει την Bungie στην τιμή των 3,6 δισ.δολαρίων
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο συγκεντρωτισμός στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών καθώς οι μεγάλοι της τεχνολογίας σπεύδουν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μετά τις πρόσφατες μεγάλες συμφωνίες.
Σειρά έχει τώρα η Sony Interactive Entertainment η οποία συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Bungie στην τιμή των 3,6 δισ.δολαρίων.
Η Bungie είναι η εταιρεία πίσω από τα παιχνίδια δεξιοτήτων που απευθύνονται σε πολλούς παίκτες Destiny και Halo, το τελευταίο από τα οποία αναπτύχθηκε το 2010. Η Bungie εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2000 για να διασπαστεί ωστόσο από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό λίγα χρόνια αργότερα, το 2007.
Παρότι η συμφωνία αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες που έγιναν στη διάρκεια του Ιανουαρίου, η Sony εξαγοράζει τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία με το Halo, συνέβαλε στην παρουσίαση του πρώτου Xbox της Microsoft το 2021. Το franchise «Halo» αναπτύσσεται από την 343 Industries της Microsoft από το 2011. Το τελευταίο παιχνίδι, το Halo Infinite, κυκλοφόρησε σε Xbox και Windows το 2021.
«Η Bungie δημιούργησε και συνεχίζει να εξελίσσει μερικά από τα πιο αγαπημένα franchise βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες της με την επιθυμία των ανθρώπων να μοιραστούν εμπειρίες παιχνιδιού, προσελκύουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation.
Toν Ιανουάριο είχαν προηγηθεί ήδη δύο μεγάλες συμφωνίες στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών: η Take-Two ανακοίνωσε την εξαγορά της Zynga έναντι περίπου 13 δισ.δολαρίων και η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισ. δολαρίων.
Ειδικά η τελευταία συμφωνία της Microsfot είχε δημιουργήσει έντονες ανησυχίες στην αγορά ότι θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη θέση της Sony στην αγορά, είχε σχολιάσει πριν από λίγες μέρες ο Piers Harding-Rolls, αναλυτής της Ampere Analysis. Κάποιοι δε αναλυτές θεωρούσαν τότε ότι ήταν θέμα χρόνου να ανακοινώσει κάποια συμφωνία και η Sony, όπως ακριβώς και έγινε.
moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC
Διαβάστε επίσης:
Η Μicrosoft εξαγοράζει τον «πατέρα» του Call of Duty – Kοντά στα 70 δισ. το deal
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News