Life & Arts Πέμπτη 22/04/2021, 19:54
SOCIAL MEDIA

Μπιζ Στόουν: «Το Twitter έχει τρομακτικά μεγάλη δύναμη»

Μπιζ Στόουν: «Το Twitter έχει τρομακτικά μεγάλη δύναμη»

«Πρόκειται για τρομακτική δύναμη. O διευθύνων σύμβουλος μίας εταιρείας του Σαν Φρανσίσκο μπορεί να αποκλείσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Δεν είναι εκλεγμένος από το λαό, παρ΄όλα αυτά έχει τεράστιο αντίκτυπο», είπε ο Στόουν σε συνέντευξή του. 

Ο Στόουν, ο οποίος δημιούργησε το Twitter μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζακ Ντόρσεϊ το 2006, αποτελεί το τελευταίο ανώτατο στέλεχος από τον κλάδο τεχνολογίας που διερωτάται δημοσίως εάν οι εταιρείες των social media έχουν υπερβολικά μεγάλη δύναμη και εξουσία όταν πρόκειται να αστυνομεύουν και να ελέγχουν τους online χρήστες. 

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό Τραμπ, και ο ίδιος ο Ντόρσεϊ είχε διερωτηθεί για την τεράστια δύναμη του Twitter. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε δηλώσει στους Αμερικανούς Γερουσιαστές πριν από ένα μήνα ότι τον ανησύχησε ιδιαίτερα ο ρόλος της εταιρείας του να διακόψει το λογαριασμό του Τραμπ. «Πολλοί είναι αυτοί που προβληματίζονται ότι οι πλατφόρμες μπορούν να αποκλείσουν εκλεγμένους ηγέτες. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ. 

Οι δηλώσεις Στόουν προκαλούν έκπληξη μετά καθώς από το 2017, οπότε επέστρεψε στο Twitter κρατά πολύ χαμηλούς τόνους. Στο πρώτο διάστημα που συστήθηκε το Twitter, ο Στόουν ήταν ιδιαίτερα ενεργός βγαίνοντας πολύ συχνά στα μίντια ή ταξιδεύοντας σε άλλες χώρες αποτελώντας ένα είδος «πρεσβευτή» της εταιρείας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News