Life & Arts Παρασκευή 10/05/2024, 13:17
TECH - SCIENCE

TikTok: Θα εντοπίζει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη

TikTok: Θα εντοπίζει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη

Το TikTok ανακοίνωσε ενέργειες και συνεργασίες για την αυτόματη επισήμανση περιεχομένου που δημιουργήθηκε μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης. Η πλατφόρμα θα αρχίσει να εντοπίζει αυτόματα περιεχόμενο που δημιουργείται μέσω AI και μεταφορτώνεται από συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Παράλληλα προχωρά στην εφαρμογή των Διαπιστευτηρίων Περιεχομένου (Content Credentials), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο. 

Για την πραγματοποίηση αυτών των ενεργειών, το TikTok συνεργάζεται με με το Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), ενώ ταυτόχρονα, υποστηρίζοντας τους χρήστες στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και στη διαχείριση του περιεχομένου που δημιουργήθηκε μέσω AI λανσάρει νέους πόρους «γραμματισμού» στα μέσα, που ανέπτυξε σε συνεργασία με ειδικούς όπως το Mediawise.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οποιοσδήποτε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργαλείο ταυτοποίησης Verify του C2PA για να βοηθήσει στον εντοπισμό του περιεχομένου που δημιουργήθηκε στο TikTok από Τεχνητή Νοημοσύνη (AIGC) και να μάθει πότε, πού και πώς δημιουργήθηκε ή επεξεργάστηκε το περιεχόμενο. Άλλες πλατφόρμες που υιοθετούν Διαπιστευτήρια Περιεχομένου θα μπορούν να το επισημαίνουν αυτόματα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

TikTok: Κατέθεσε αγωγή κατά του νόμου στις ΗΠΑ για την πώλησή του

Skroutz: Καταιγισμός ψεύτικων σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Βρετανία καλεί τις εταιρείες τεχνολογίας να ελέγχουν τους αλγόριθμους για την προστασία των παιδιών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News