Life & Arts Σάββατο 3/07/2021, 14:42
ΣΠΟΡ

Τόκιο: Προβληματισμός από την άνοδο των κρουσμάτων

Τόκιο: Προβληματισμός από την άνοδο των κρουσμάτων

Οι υγειονομικές αρχές του Τόκιο ανέφεραν σήμερα Σάββατο 716 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερες από πέντε εβδομάδες, πυροδοτώντας ένα νέο κύμα προβληματισμού λίγο πριν πριν η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες, η τελετή έναρξης των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου. Ο σημερινός αριθμός είναι ο υψηλότερος από τις 26 Μαΐου, όταν το Τόκιο ανακοίνωσε 743 νέα κρούσματα.

Το Τόκιο μαζί με άλλους τρεις γειτονικούς νομούς συγκαταλέγονται μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται σε «μόνιμη» έκτακτης ανάγκης, η διάρκεια της οποίας είναι έως τις 11 Ιουλίου, ωστόσο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενδεχομένως να παρατείνει τα μέτρα κατά δύο εβδομάδες ή περισσότερο λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων.

Η άνοδος των κρουσμάτων έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η οργανωτική επιτροπή εξετάζει εάν θα επιτραπεί η παρουσία των θεατών. 

Έχοντας αποφασίσει να απαγορεύσουν τους θεατές από το εξωτερικό, οι διοργανωτές επί του παρόντος έχουν περιορίσει τον αριθμό των θεατών σε 10.000 ανά χώρο για τους αγώνες, ή το 50% της χωρητικότητας, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες υποστηρίζουν την απουσία των θεατών.  

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News