Life & Arts Κυριακή 2/05/2021, 19:30
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταραχές στο Old Trafford – Οπαδοί της Manchester ζητούν να φύγουν οι Γκλέιζερ

Ταραχές στο Old Trafford – Οπαδοί της Manchester ζητούν να φύγουν οι Γκλέιζερ

Υποστηρικτές της Manchester United εισέβαλαν στο γήπεδο, καθυστερώντας το παιχνίδι της Κυριακής εναντίον της Liverpool, τη στιγμή που χιλιάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Old Trafford ζητώντας από την ιδιοκτησία της οικογένειας Γκλέιζερ να πωλήσει την ομάδα.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής, σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους και την αστυνομία του Μάντσεστερ, αποφάσισαν να αναβάλουν το ντέρμπι ανάμεσα στη Manchester United και τη Liverpool, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Premier League.

Το παιχνίδι επρόκειτο να αρχίσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας, ωστόσο έπειτα από μία ώρα πάρθηκε η απόφαση για την οριστική αναβολή του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποστολές των δύο ομάδων δεν έφυγαν ποτέ από τα ξενοδοχεία, στα οποία είχαν καταλύσει και μόνο η διαιτητική ομάδα ήταν στο «Old Trafford».

Ο μακροχρόνιος θυμός εναντίον των Αμερικανών ιδιοκτητών αναζωπυρώθηκε από τη στιγμή που η ομάδα συμμετείχε στην αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκα.

«Φύγετε από την ομάδα μας. Δεν θέλουμε τους Γκλέιζερ», φώναζαν οι οπαδοί πετώντας φωτοβολίδες.

Η οικογένεια, η οποία είναι ιδιοκτήτης και της Tampa Bay Buccaneers της NFL, δεν κατάφερε να έρθει κοντά με τους οπαδούς από τη στιγμή που αγόρασε τη United το 2005 στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενης εξαγοράς που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το χρέος της ομάδας. 

Οι οπαδοί παρότι δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε παιχνίδια λόγω της πανδημίας, βρήκαν τρόπο και εισέβαλαν στο γήπεδο. Περισσότεροι από 200 οπαδοί φέρεται να μπήκαν στο γήπεδο, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το στάδιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News