Life & Arts Σάββατο 3/04/2021, 18:30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυγενάκης: Ο ποδηλατικός αγώνας Ρόδου δίδει το σύνθημα της επανεκκίνησης του αθλητισμού

Αυγενάκης: Ο ποδηλατικός αγώνας Ρόδου δίδει το σύνθημα της επανεκκίνησης του αθλητισμού

Το μήνυμα της επανεκκίνησης με κανόνες στέλνει η Ρόδος σε όλον τον κόσμο, με το διεθνή ποδηλατικό αγώνα (International Rhodes Grand Prix), όπως τόνισε o υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Ρόδο όπου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του αγώνα, αύριο το μεσημέρι.

Τον υφυπουργό Αθλητισμού υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος», Γιάννης Παπασταματάκης, παρόντων των βουλευτών Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη, του εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκου Νικολή, του αντιδημάρχου Τουρισμού, Κώστα Ταρασλιά, και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρου Κολλιάδη.

Ακολούθησε τηλε-συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Αυγενάκη, Χατζημάρκου, Καμπουράκη και Παπασταματάκη, με αντικείμενο του ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes, με έμφαση στο μήνυμα το οποίο εκπέμπει η διοργάνωση αυτή σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα επανεκκίνησης και αισιοδοξίας, σε μια ιδιαίτερη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη, λόγω της πανδημίας.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφερόμενος στις εξαιρετικές επιδόσεις του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο το 2020, ανέφερε πως έχει γίνει εντατική και συλλογική δουλειά, ώστε η Ρόδος να δώσει και φέτος πρώτη το σύνθημα της επανεκκίνησης, σε όλο τον κόσμο, με τους ποδηλατικούς αγώνες να είναι κομμάτι αυτή της προσπάθειας και επί της ουσίας να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα στην τουριστική σεζόν, αφού λόγω των αγώνων στο νησί της Ρόδου φιλοξενούνται αυτές τις μέρες 176 ποδηλάτες από 18 χώρες του κόσμου.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αγώνα που δόθηκε από όλους μας, από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ρόδου και τον «Ροδήλιο» για να καθιερωθεί ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας και ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ρόδου.

Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον κόσμο που φέτος πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, συμμετέχουν συνολικά 26 ομάδες με 176 αθλητές από 18 χώρες του κόσμου. Η αρχή θα γίνει με το «Internatiomal Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels», αύριο Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσουν, το τετραήμερο 8, 9, 10 και 11 Απριλίου, οι αγώνες του «International Tour of Rhodes».

Οι αθλητές συνολικά θα διανύσουν 620 χιλιόμετρα και τις 5 αγωνιστικές ημέρες δοκιμάζοντας τις αντοχές τους και το ταλέντο τους.

Θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας και επαγγελματικές ομάδες και σωματεία από χώρες όπως: Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News